söndag 27 november 2016

Första Advent


Glad första advent på er där ute i stugorna. Jag spenderade min adventssöndag med att jaga elljusstake i stan, då min gamla ej längre fungerar. Hittade en jättefin på Rusta, finare än den jag hade innan så det var verkligen roligt. Jag har velat ha en röd i flera år, men har ju inte haft någon anledning att skaffa en ny när den jag hade ändå fungerade, så det var ju perfekt att den gick sönder egentligen. Ett stort tack till mina föräldrar som hjälpte till ekonomiskt!


Nu strömmar julmusik ur högtalarna och stämningen är verkligen på topp så här på adventskvällen. Jag ska nog bestämt se en julfilm innan läggdags tror jag. Hoppas du som läser haft en fin och mysig första advent!

lördag 5 november 2016

Vinterdröm

Nu har vi haft ett sagolikt vinterlandskap här i Västerbotten hela veckan, och det har bara kommit mer och mer snö. Mer ska det också bli, om man får tro väderleksrapporterna. Idag har det varit sådär extra fluffigt och mysigt, med snöflingor som virvlat runt och trädgrenar som bara blir tyngre och tyngre av snö. En riktig vinterdröm, med andra ord. Nu känner man att det börjar nalkas! Hur har ni det där ute i landet? Har ni fått snö? Ligger den kvar eller har den redan smält bort?


Här kommer det vara minusgrader den kommande veckan åtminstone, så snön lär ligga kvar ett bra tag. Inte mig emot. :)

tisdag 1 november 2016

Julspellista


Nu när första november är kommen, och årets första snö precis har fallit utanför fönstret, borde det vara högst acceptabelt att officiellt börja lyssna på julmusik. Oftast lyssnar jag på den julmusik som redan finns på min dator, men nu har jag även skapat en Spotifyspellista med alla mina julfavoriter, ifall någon skulle vara intresserad. En blandat kompott av traditionellt, gamla klassiker och populärmusik, svenskt som utländskt, med den gemensamma nämnaren att det är mina favoritversioner av just de jullåtarna. Det enda som stör mig med Spotify är att låtar ibland är felstavade, så "bereden" blev "bäreden". Men det är inte så mycket att göra åt. Ifall det är fler som vill dela med sig av sina julspellistor så vore det jättekul! Alltid upptäcker man nya låtar man inte hört förrut, eller versioner man inte hört förrut, som snabbt kanske blir storfavoriter.

Glad adventspyntmånad på er!