fredag 16 november 2018

Jul i Varje Vrå

Nu när det inte är långt kvar tills det är dags att börja julpynta så smått, så tänkte jag bidra med lite fler bilder och tips på hur du kan få till jul i varje liten vrå, något som garanterat kommer förhöja julstämningen i ditt hem. Man måste inte slå på stort, utan det räcker oftast med någon liten sak, exempelvis en liten julduk, en ljusstake, en julprydnad eller varför inte en liten julkruka. Man måste inte ens ha julljusstakar, utan det räcker att ha vita eller röda tända ljus för att det ska kännas juligt, som på vår serveringsvagn.

Juldukar kan verkligen höja stämningen rejält. Våga ha juldukar på alla (eller de flesta) ytor där hemma. Man kan hitta så många fina juldukar på vilken second hand som helst för några kronor styck.


En elljusstake, en julduk och ett par tända ljus räcker för att få det julmysigt i det superlilla kyffet på bilden till vänster. Rummet är inte större än så nämligen, så eftersom man inte vistas där så ofta är det lätt ett sådant uttrymme som man annars kanske skulle hoppa över att pynta, så tänk tvärtom istället! Bilden brevid är ett tips på att man också kan tänka rymd. Med adventsstjärnan i ögonhöjd, lyktor och tända ljus i bänkhöjd och ljuskrona i takhöjd så får man julstämning var man än fäster blicken.

Detta uttrymme är egentligen bara genomfartsled så att säga, som en hall, men även här finns det julbelysning. En enda elljusstake gör att man blir alldeles glad och varm i själen när man går förbi.

Även det lilla telefonbordet brukar få bli julfint med små enkla medel, som gör så mycket för helhetsintrycket när du blickar ut över rummet. Jul i varje vrå helt enkelt!

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder, precis som du säger kan man göra så mycket med små enkla medel. Det är så härligt när det är jul överallt i huset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Men visst är det härligt! Inte långt kvar nu! :D

      Radera