onsdag 25 september 2013

Dagarna Mörknar Minut För Minut

Det har varit som en smyghöst här uppe i Norrland ända sedan juli ungefär med mulet, småkyligt och dystert väder fast ändå inte så kallt att man behövde mer än en utanpåtröja utomhus, och så har det varit ända fram tills förra veckan. Men så plötsligt kom den riktiga hösten. Den isande kalla och stormiga hösten. Pang-bom på en gång. Plötsligt behövs halsduk, vantar och jacka för att inte frysa ihjäl och även om termometern visar på 5 grader plus känns det som minusgrader i den hårda vinden. Men det är ju också nu som hösten börjar bli så där fantastisk med klarblå himmel och träd som övergår i rött och orange.


Det börjar också bli riktigt mörkt nu, vilket märks ännu mer här uppe. Det kan skilja minuter från en dag till nästa. Såg en sådan fin ljushållare på Konsum som jag fick lite gammaldags-brun-glasbutelj-känsla över och bara var tvungen att köpa, tillsammans med ett vackert glasfat som skiftar i mossgrönt föreställande ett löv. Massproducerat visst, men fint och mysigt ändå. Och framförallt billigt. Det är ju också det som gör hösten så mysig - att nu kan man börja tända ljus på kvällen och riktigt njuta av härligheten. Och vet ni; nu är det bara ungefär två månader kvar till advent och julpyntandet! Bara det är ofattbart, härligt, underbart och spännande. Den mysigaste tiden på hela året är precis runt knuten och jag tänker njuta varenda sekund!

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt nu när det börjar mörkna. Förskräckligt kallt dock, tror inte det lär dröja länge innan vinterjackan måste plockas fram!

    SvaraRadera
  2. Gud vilken fin blogg du har! Och jag längtar som tusan tills julpyntet åker fram. Funderar på att fuska lite och börja smått lite tidigare.

    SvaraRadera