onsdag 6 november 2013

Bildbomb Från Yorkshire


Så efter mycket om och men anlädde jag till Paisley utanför Glasgow (i Skottland) i torsdags, där jag skulle sova ett par nätter hos en kompis innan det var dags att åka söderut till Leeds. Vädret var mestadels som ni ser på bilden, alltså regnigt och ruggigt, så vi omgicks mest hemma hos henne. Dock hann vi med ett biobesök där vi såg Thor: The Dark World. Rekommenderas!


I måndags var det alltså dags för mig att fara söderut till England, ner till Leeds där jag skulle möta upp med mina kurskamrater från lärarprogrammet. Tågresan genom södra Skottland och norra England var helt fantastisk, med den ena vackra vyn efter den andra, dock blev de flesta bilderna alldeles för suddiga, då tåget åkte så snabbt. Mina medresenärer måste ha undrat vad jag var för en knäpp sak som satt med mobilen klistrad mot fönstret under hela resan, haha! Resan gick bra, och jag kom således fram till Horsforth, norr om Leeds där vi skulle bo.


I går var vi inne i Leeds och utforskade staden och jag tog ju givetvis tillfället i akt att spana in vilka jultecken som där fanns. Över hela staden hängde släckt julbelysning som väntar på att tändas, vilket brukar vara ett stort event, inte bara i Leeds, utan i nästan alla städer i hela Storbritannien. Vid torget som ovanstående byggnad står vid höll även julmarknaden som jag nämnde i det här inlägget att packas upp, så den borde öppna vilken dag som helst! Gissa vem som kommer vara där och springa?


Vi fick en liten utmarkerad rundvandring att följa om vi ville, som tog oss igenom ett köpcenter som hette The Lights, som givetvis hade lite julbelysning. Jag gillade verkligen inredningen, att det är som husväggar fast inomhus! Efter The Lights så gick vi skilda vägar i gruppen och jag traskade vidare på egen hand då jag ville kunna gå i lugn och ro och fotografera.


Jag visste att det fanns något som hette Victoria Quarter i Leeds och att det skulle finnas ett fint inomhus shoppingstråk där, men att det var SÅ fint det visste jag inte! Detta är alltså County Arcade, en arkad som byggdes för societeten ovanpå slummen under 1800-talet för att få bort allt det fula och smutsiga, som fortfarande innehyser lyxbutiker. Ni kan ju förstå att jag var lite i sjunde himlen att bara gå runt och titta på allt det vackra. Då menar jag ju inte butikerna, utan själva arkitekturen och inredningen! Att de hade börjat julpynta gjorde ju inte saken värre!

Detta var alltså ett litet axplock av vad jag sett och upplevt hittills, och mer lär det bli!

4 kommentarer:

 1. Vilken miljö att få gå i och att det är julpynt lite här och där gör det ju bara ännu bättre.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder!! Så underbart juligt det ser ut! Kul att se!

  SvaraRadera
 3. Sv: Saker som ett eget julblandband är ju det bästa som finns!!! Jag har ett jag också, men det går knappt att lyssna på längre, men det är klart, det har väl en cirka 23 år på nacken nu.... =/

  SvaraRadera
 4. åh så vackert! Jag får faktiskt stämning av dessa bilder, kan riktigt känna känslan av att vara där :)

  SvaraRadera