fredag 11 november 2011

En Jul När Mor Var Liten

Jag älskar gamla ting och inte minst gammaldags juldekorationer. Även nya imitationer går bra, bara det ser gammalt ut. Allt var så mycket vackrare förr. Man lade ner stor omsorg för att få det så estetiskt tilltalande som möjligt, något som tyvärr försvann mycket med funktionalismen under mellankrigstiden och som bara blivit värre med minimalismens intåg de senaste decennierna. Det är som om man vill att det ska vara fult, kalt och trist.

Förr om åren var dagen då Ellos julkatalog damp ner i brevlådan nästan som julafton. Så mycket fint julpynt man ville införskaffa, så många vackra stämningsfulla bilder. Numera blir jag bara besviken och nästan arg när den kommer. Det finns ingen julkänsla överhuvudtaget. Inga mysiga bilder. Inget tindrande och vackert julpynt. Allt är vitt, stelt och opersonligt. Därför blev jag glatt överraskad då jag var inne och surfade på Ellos hemsida och fann en kollektion som riktigt värmde i bröstet. En serie som kallas "Merry Christmas" och har hämtat inspiration från gammaldags viktoriansk jul med en lite vintage-scrapbooking touch på det hela och jag fullkomligt älskar det! Jag skulle vilja klicka hem varenda del i serien. Ellos har även ett annat dekorationsset med gran och hjärta av trä i liknande stil. Det är sådant som gör mig lycklig och som återställer hoppet lite att det finns fortfarande de som också vill ha en gammaldags stämningsfull jul.

Jag blev bara tvungen att knåpa ihop ett par inspirationsbilder åt er för att frambringa vintage-känslan ytterligare. Klicka här och här för att se dem på Ellos egen hemsida.

OBS: Föremålen är inte skalenliga jäntemot varandra.

8 kommentarer:

 1. Vill du vara med i listan Sverige bästa bloggare? Läs mer och anmäl dig på http://julklapparonline.com/bloggar-om-jul

  SvaraRadera
 2. Måste bara säga att jag är så avundsjuk på din Musses Jul samling från Fyrklövern! Den har vart min favorit från Fyrklövern en lång tid, så stämningsfull och välgjord! :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vilken bra julblogg du har. Jag driver också en julblogg! Skulle du vilja
  byta länk med mig?

  Jag kan lägga din blogg i min blogroll eller i ett inlägg som passar.

  Med vänliga hälsningar,
  Johan
  mail@gainbonus.com

  SvaraRadera
 4. Om det blir nått liv i din julblogg igen kan vi gärna byta länkar. Din länk läggs på www.julblogg.nu.

  Jag vill gärna du länkar till http://www.roligajulklappstips.se/ som byte.
  Du kan även få ett presentkort istället som tack om du lägger upp länkarna.

  Hör av dig om du vill...

  Ha de bra!

  Mvh,
  Johan

  SvaraRadera
 5. Jag vill minska mina bröst med bröst estetik. Behöver en bra plastikkirurg från Turkiet.
  Memeestetiği

  SvaraRadera