lördag 24 december 2016

'Twas The Night Before Christmas...


God Jul på er alla! Här har jag haft så fullt upp med alla julförberedelser den här veckan, att jag inte ens haft tid att blogga något. Så jag ber om ursäkt för att det gapat lite tomt. Det har julbakats, lackats, pyntats, fejats, griljerats, och mycket annat. Som vanligt är vi fortfarande inte riktigt färdiga, det får bli några sista-minuten-förberedelser imorgon förmiddag. Hela dan-före-dopparedagen spenderade jag med att pynta den fina och ståtliga granen och blev äntligen klar framåt kvällen.


Vi brukar enligt tradition baka fyra stycken olika kakor till jul: pepparkakor (på egen deg), chokladkakor, rågkakor och syltkakor. Flera av recepten har gått i arv i släkten i generationer, och alla fyra sorterna är jag uppväxt med, så det är roligt. Syltkakorna är mina personliga favoriter, de är så oerhört goda. Med lite hjälp av ena brorsan så fick jag till sextio kakor. Av tradition använder vi också exakt samma kakburkar varje år sedan jag var barn, och varje sort har sina burkar.


I tisdags var jag förbi Stockholm en sväng och passade på att spana efter juliga ting. Först gick jag runt i underbara Gamla Stan, och där fanns ovanstående lilla butik som hade ett sådant vackert, tidlöst julskyltfönster. Jag gillar den hjärtformade träljusstaken jättemycket! Sedan var jag givetvis förbi Stortorgets julmarknad en sväng, och det var sig likt. Vi var alltid där varje år när jag var barn. Jag passade även på att spana in NK:s julskyltning, vilket nog ändå fick godkänt (även om vissa delar var lite för modernistiska för min smak). Varje skyltfönster spelade klassiska julsånger, så det var trevligt!

Nu önskar jag er alla en fröjdefull jul, dessa julaftonsmorgons första skälvande timmar!

1 kommentar:

  1. Önskar dig ett fint slut på 2016 och ett Gott Nytt År 2017 med glädje, lycka och nya utmaningar.

    SvaraRadera