söndag 24 september 2017

Winter Carols 2017


Den 6:e oktober släpps en nyutgåva av Blackmore's Nights julalbum Winter Carols, ursprungligen från 2006 och jag är SÅ taggad. Den nya versionen har tre jullåtar som inte fanns på den gamla, samt att det följer med en extra skiva med lite liveversioner, en musikvideo och olika varianter på deras egen jullåt Christmas Eve. Blackmore's Night är inte bara ett av mina absoluta favoritband, utan den gamla utgåvan av Winter Carols är nog även min favoritjulskiva. Deras folkmusiksdoftande renässansklingande musikstil passar som handen i handsken till alla de gamla carolsarna. Jag är nu SÅ sugen på att höra deras version av Deck the Halls och God Rest Ye Merry Gentlemen.


Förutom de tre nya utlovade klassikerna Deck the Halls, God Rest Ye Merry Gentlemen och Oh Christmas Tree, så återfinns även carols som Hark The Herald Angels Sing (i potpurri med O Come All Ye Faithful), I Saw Three Ships, Ding Dong Merrily On High, Good King Wenceslas, We Three Kings, (O Come, O Come) Emmanuel och den gamla trotjänarn We Wish You A Merry Christmas.


Jag bara älskar deras stil och musik. Blir alldeles glad och varm i själen när jag hör dem spela, och det gäller inte bara deras julskiva. Mitt favoritspår (hittills) på Winter Carols är Good King Wenceslas. Jag älskar hur den börjar lite suggestivt för att sedan bara växa och växa tills den fullkomligt sprudlar av julglädje mot slutet. Den har blivit min absoluta favoritcarol ända sedan jag hörde den gamla utgåvan av Winter Carols för elva år sedan.


Skivan bjuder även på lite annat smått och gott såsom de två egenkomponerade spåren Winter (Basse Dance) och Christmas Eve, som är en riktig myslåt. Ett annat jättefint stämningsfyllt spår är Ma-O-Tzur, en gammal traditionell visa som sjungs vid den judiska decemberhögtiden Chanukka. Allt som allt en toppenskiva och jag kan inte annat än rekommendera den. Detta är inte ett sponsrat inlägg på något vis (om så vore ändå, haha!), jag bara älskar Blackmore's Night att jag ville dela med mig.


Och tänk, idag är det tre månader till julafton och allt!

6 kommentarer:

 1. Men vilken rolig nyhet! De gör verkligen jättehärlig julmusik. Deras version av I Saw Three Ships är en av mina favoritjullåtar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också gillar dem! :D Jag älskar också deras version av I Saw Three Ships. Det är en carol jag vuxit upp med sedan barnsben och som alltid varit en stor favorit, så jag blev så glad när jag hörde deras version första gången.

   Radera
 2. Vad roligt med tips på ny julmusik, blir lätt att jag håller mig till mina favoriter men nytillskott är alltid välkommet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir det lätt att man håller sig till favoriter, men alltid dyker det upp någon ny favorit.

   Radera