torsdag 27 augusti 2020

Julpyntstillskott


Sedan förra julen har det tillkommit ett par begagnade nyheter i min julpyntssamling. Grankottarna kommer ursprungligen från mina morföräldrar, men eftersom vi inte brukar hänga dem i familjens gran så tänkte jag att jag kunde få ta med dem hem till mig, att hänga i min lilla gran. Jag tyckte alltid så mycket om kottarna när jag var barn, så det ska bli så kul att återigen använda dem. De blåa passar kanske inte in i min julgran direkt, som mest går i rött, guld och lite vitt, men jag kan ju alltid hänga dem mot väggen där de inte syns. Förutom flugsvampar är nog just grankottar mina favoriter när det kommer till julgranspynt.

Julgransmattan låg i en korg med allehanda textiler som mina föräldrar kom över second hand, och eftersom jag ingen julgransmatta ägde så undrade de om jag ville ha den. Självklart ville jag det! Jag har själv vuxit upp med klassisk broderad julgransmatta i säckväv (mina föräldrar har och använder fortfarande densamme), så den här passar mig precis. Den är inte så stor heller, vilket är perfekt för min lilla gran.

Alltid roligt med mer julpynt! Att det är begagnat är ännu bättre. Det finns så mycket mer charm och själ i gammalt pynt tycker jag, som oftast saknas i nytillverkat. Varje sak har så mycket historia att berätta.

Har ni kommit över något nytt julpynt i år än?

6 kommentarer:

 1. Oj vad fin julgransmatta 😊 och kottarna var väldigt fina också så roligt att ha julsaker som man minns sen man var liten ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för det! Jo visst är det härligt med julsaker från barndomen. <3

   Radera
 2. Jag älskar också kottar i julgranen, det var mina favoriter i julgranen när jag var liten.
  Det verkar som att jag kan kommentera från telefonen men fortfarande inte från datorn... Det var nog telefonen jag fick det att fungera med i ditt förra inlägg också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med fler kottälskare! Tråkigt det här med att det inte funkar för dig att kommentera via datorn. :( Hoppas det reder sig. Prova kanska att cleara alla cookies och cachen, och sedan när du besöker blogspot nästa gång klicka på OK att du accepterar cookies för sidan när det dyker upp högst upp?

   Radera
 3. Så fina kottar! Vad härligt med lite nytt pynt:D Jag har ju en julgransmatta i säckväv som min farmor har gjort <3. Alldeles för stor, men vad gör väl det...???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Visst är det härligt. Vad mysigt med en hemgjord julgransmatta från farmor. <3

   Radera