lördag 23 november 2013

Jul Hos Sims

Blev inspirerad av Johanna att sprida lite Sims-julinspiration till er alla. I mitt Sims 2-spel så har jag en karta där det är vinter året om, och alla husen har julpyntat året om. Här kommer ett litet smakprov.

Jag inspirerades av Orchard House i Little Women när jag byggde det här huset, ett sådant där gediget, hemtrevligt New England-hus. Adventsstjärnor hänger i alla fönster på nedervåningen och adventsljusstakar står i alla fönster på övervåningen.

Vad vore ett julhus utan en jultapet? Jag älskar att bygga och inreda mina simshus i varma, mustiga färger och i gammaldags stil. De flesta möbler och objekt har jag laddat ner, men skulle nog inte kunna säga var då det är så länge sedan.

Det här är ett pyttelitet hus på en pytteliten tomt (endast 1x1 i storlek), och det var just syftet med hela bygget att på minsta möjliga yta ändå skapa ett fint, mysigt och fungerande hem. Det är bara en sim som bor här, men det skulle kunna bo två, om inte tre stycken!

Den pyttelilla hallen och det pyttelilla vardagsrummet i det pyttelilla huset. Varken hallen eller vardagsrummet är större än vad som syns på bilderna, men likförbannat skulle det in julpynt ändå!

Ett betydligt större och ståtligare hus än det ovan. Här ville jag bygga ett pampigt, men ändå mysigt hus till en lite rikare simsfamilj, med lite vinklar och vrår och en stor härlig veranda, och så blev det. Adventsljusstakar står i alla fönster, så klart!

Vadå, julgran i alla rum tänker ni? Varför inte tänker jag och simsfamiljen som bor här. Det blir ju så mycket juligare då. Och nej, jag har inte råkat ta två gråa lister till dörröppningen, de är faktiskt vita men ser ut som gråa då de är längre bort från dagsljuset. :)

9 kommentarer:

 1. Åh vilka mysiga och inspirerande bilder! Kul med fler som julbloggar lite om Sims :)

  SvaraRadera
 2. Det ser så mysigt ut! Älskar verkligen detlilla huset!

  SvaraRadera
 3. Detta är ju precis så man vill ha ett hus under julen! Rött och mysigt!

  SvaraRadera
 4. Synd att man inte kan flytta in på riktigt, jättemysigt!

  SvaraRadera
 5. Åh så mysiga och så fint!! :)

  sv: Ja, samma här!

  SvaraRadera
 6. Dit vill jag flytta in! Helt galet vad duktig du var på att bygga och inreda :) Jättefint!

  SvaraRadera
 7. Så fint! Jag spelar mycket sims 3 och älskar att det går att pynta och sånt på sims :D

  SvaraRadera
 8. Hahah åhh vad jag älskar att vi är flera simsnördar som julbloggar! Jag brukar inte ladda ner så mycket möbler och så, mest kläder och frisyrer... Vet ej varför egentligen. Nu blev jag sugen att leta efter julprylar till både 2:an och 3:an! Tack för inspon. :)

  SvaraRadera
 9. Jag har laddat ner en julgran på mitt sims men nu vet jag inte vart jag hittar den i köpläget, nån som vet?!

  SvaraRadera