lördag 30 november 2013

Pynt Pet Peeve

Jag stör mig ofta på hur gemene man julpyntar, de som inte har passionen eller intresset för det på samma sätt som vi julbloggare eller julfanatiker har. Kanske låter konstigt eller onödigt, men jag kan inte hjälpa det. Nu när grannskapet börjar adventspynta, så har jag redan sett ett av mina favorithatobjekt, eller "pet peeves". Nämligen osymmetrisk fönsterpyntning!


Alltså när man har en ljusstake eller en stjärna i bara ena halvan av fönstret och så inget i den andra halvan. Detta stör mig så in i norden. Antingen har man ljusstaken eller stjärnan i mitten eller så skaffar man två ljusstakar eller två stjärnor! I min värld alltså. Om det nu är någon av er som brukar pynta på det här viset, så hoppas jag inte att ni tar vid er, det här är ju bara min personliga åsikt. Det värsta och sämsta exemplet på osymmetrisk fönsterpyntning som jag har sett var i Söderköping där en villa med burspråk hade en elljusstake i ena sidofönstret i burspråket. Alltså inte ens på sidan i mittenfönstret, utan i ett av de diagonala sidofönstren i burspråket, om ni förstår vad jag menar. Hur tänkte de där?

3 kommentarer:

 1. Åh förstår hur du menar! Eftersom jag går inredningslinje på gymnasiet måste vi lära oss allt om sådant, och det gör att man nästan får kramp när man ser det ibland.. Sv: Du har lyckats jätte bra!

  SvaraRadera
 2. Jag är nog ett av dina "hatobjekt" då! ;)
  Vi bor i en arkitektritad villa med många, stora och assymetriska fönsterpartier. Det går bara inte att pynta symmetriskt! Men till mitt försvar får jag väl säga att det sista jag gör när alla stakar och stjärnor är uppe är att gå ett varv runt huset och kolla så allt ser bra ut utifrån! Och jag ser till att alla stakar och stjärnor som vetter åt samma håll/gata går i samma stil.

  SvaraRadera
 3. Hahaha, jag förstår precis!! Det kryper riktigt i mig när jag ser sånt... ;)
  Adventskram från Australien♥ ~Pernilla

  SvaraRadera