fredag 5 oktober 2018

Redan Julbelysning

Är det fler som redan har sett julbelysning dyka upp här och där? Och nu menar jag inte bland hyllorna på Rusta. Har redan sett ett par balkonger med ljusslinga, en uteväxt med julbelysning och ett par moderna konformade julgranar av ljus i ett fönster.

Vår balkongbelysning för några jular sedan.

Till och med jag som brukar ta ut julfirandet i förskott och vilja börja pynta långt före de flesta blev förvånad att se julbelysning så tidigt. Visst blir det mörkt tidigt om kvällarna nu, och mörkare kommer det ju att bli, så jag kan absolut förstå viljan att få till det mysigt redan nu på hösten. Risken med att börja jula så tidigt är dock att man kanske sedan blir trött på julen när julaftonen äntligen kommer, att man redan börjar jula av innan nyårsklockorna klämtat färdigt.

Har ni sett folk som redan börjat smygpynta?

2 kommentarer:

  1. Jo en och annan belysning är nu uppe! Sätter själv gärna upp belysning, men inte sånt som förknippas med julen såhär tidigt :D Tycker det är lite tidigt, jag gillar ju kontrasten när julen verkligen börjar och vill gärna uppleva pyntandet som en slags strömbrytarknapp man slår på, plötsligt är hela julen igång i samma ögonblick!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller verkligen med till fullo, man vill ju uppleva den där kontrasten som en slags strömbrytarknapp som du säger. Full bjällerklang på en gång, så att säga. :D

      Radera