torsdag 14 november 2019

Det Närmar Sig

Nu börjar det närma sig mot advent på allvar! Man märker det överallt, plötsligt är det julreklam lite varstans, julpynt i de flesta affärer och folk börjar prata högt om den stundande julen. Nu är det inte bara vi längre.

När till och med min lilla matbutik plockat fram julutbudet så vet jag att vi är nära, eftersom de oftast brukar vara några veckor efter övriga affärer och butiker. Den mest underbara saffransdoft slår numera emot en när man stiger in i butiken, och jag bara går och väntar på att de ska ha något erbjudande så att jag kan köpa med mig ett par saffranspåsar till det efterlängtade saffransbaket! Även om jag suktat efter julmust och Juleskum i veckor, så har jag hittills avstått från att köpa mig något julgott att äta eller dricka; jag tänker att njutningen och julkänslan blir desto större om jag väntar till adventsfikat när jag har det julfint här hemma.


En sådan otroligt fin och söt tomte mitt bland alla kronljus i min matbutik. Så där välgjord och klassisk, som de ska vara. Jag vet inte varför, men har alltid tyckt om tomtar med just glasögon. Skulle så gärna vilja ha den, men den är på tok för dyr tyvärr. Apropå kronljus, så får jag alltid sådan julkänsla av Liljeholmens fina klassiska ljusförpackningar, eftersom vi använder så mycket just Liljeholmensljus av alla dess slag på julen. De sorter som mest går åt hos mina föräldrar är vita kanalljus, lampettljus, röda kronljus (de genomfärgade i fyrpack), Christina antikljus, vita och röda julgransljus, samt Lykt- och lucialjus. Hos mig blir det dock mest budgetalternativ, men det gör inte så mycket eftersom jag ändå får njuta fullt ut hos föräldrarna sen.

Hur märker ni att julen verkligen är på väg?

2 kommentarer:

  1. Idag var det kaos i min lokala Willys Hemma för de höll på att ta fram julpapper och chokladkalendrar mm mm. Helt plötsligt liksom EXPLODERAR det med jul! Själv går jag dock och hoppas att de även i år ska ha julerbjudande på julbaksprodukter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det så, plötsligt är det jul precis överallt! :D Väntar också på fler bakerbjudanden.

      Radera