söndag 13 december 2020

När Tredje Ljuset Brinner... Blir Det Mer Pyntbilder

Glad Lucia och tredje advent på er där ute. Oj vad tiden går fort nu. Lite drygt en och en halv vecka kvar till dopparedagen. Det är väl nu julstressen börjar infinna sig på riktigt för de flesta. I år kanske det också känns extra stressigt för många, hur de ska få ihop julpusslet mitt i pandemin. Men det ska nog gå det också. Det blir ju jul ändå. Jag tänkte därför dagen till ära bjuda på del två av julbilderna från min lilla lägenhet.

Juleljusen trängs på soffbordet. Man får ju maximera de få ytorna man har. Dessutom blir det så mysigt med så många ljus nära varandra tycker jag. Den lilla granen får perfekt plats under snedtaket.

Älskar min treljusstake från farmor. Mina föräldrar äger en likadan, så det är så roligt att ha fått en egen. Mässing gör sig ju så bra med röda ljus dessutom. Guldigt och rött är verkligen mina favoritjulfärger.

Lite närmare bild på granen. Nytt för i år är julgransmattan och lite mer julgranspynt som jag skrev om i augusti. Mattan blev ju perfekt för min lilla gran, och det lilla utrymmet mellan soffan och filmhyllan.

Överblicksbild över vardagsrummet. Jag visade ju rummet från andra hållet i torsdags.

De första åren i lägenheten hade jag ett datumljus varje jul i den söta vita ljusstaken med mossa, men eftersom jag är så dålig på att komma ihåg att tända datumljuset varje dag, så har jag numera bara ett vanligt ljus där istället. Det går ju bra det också och man slipper måstet att tända varje dag.

Så slutligen en liten närbild på julgranen. Jag fick äntligen tag i ljusglorior förra julen, som jag velat haft så länge till min gran. Det blir sådan enorm skillnad på skenet från ljusen i granen med glorior. Årets jultips!

Önskar er en fortsatt härlig advent- och luciasöndag!

1 kommentar:

  1. Så fint! Jag tycker dina julkuddar är så fina! Hoppas att jag har råd att köpa lite nya kuddar nästa år; börjar tröttna på en del handgjorda som jag har haft länge nu... Fast först måste jag göra något åt min gamla soffa som börjar säcka ihop...

    SvaraRadera