måndag 2 december 2013

Tänd Ett Ljus Och Låt Det Brinna


Glad första advent på er så här i efterskott! Jag hade först tänkt blogga igår, men passade istället på att bara njuta av dagen, denna första advent. Vad tycker ni om julkalendern? Jag har nu sett två avsnitt av Hedenhös och jag måste säga att jag tycker julkalendern är jättebra! Det är så fin stämning i bilderna och jag älskar färgtonen som lagts på i postproduktionen. Sten och Flisa är väl kanske inte helt övertygande i rollerna, men jag tycker inte att det gör så mycket eftersom manuset är så lättsamt och skämtsamt. Tycker att det är jättekul att SVT storsatsar igen på kalendrarna, efter några riktigt usla bottennapp under 00-talet (Skägget i brevlådan känn dig träffad!). Första december gick verkligen i julens tecken hos mig. Det beställdes julklappar, det bakades lussebullar, det förtärdes lussebullar, det tittades på julkalendern, det tändes ljus, och det bästa av allt: när jag vaknade på morgonen så hade vi äntligen fått snö! Ni kan ju förstå vilken julkänsla det gav!Tänk att det redan är december! Att den bästa månaden på hela året äntligen är kommen. Det är lika ofattbart varje gång. Som jag har nämnt tidigare i bloggen så åker jag ju till mina föräldrar varje år och firar jul. Jag anländer alltid några dagar innan julafton och stannar alltid över både jul och nyår så det är där som mitt julande äger rum. På grund av detta så har jag inte haft en egen julgran förut, bortsett från min lilla fönstergran, eftersom jag ändå klär granen hos mamma och pappa och får uppleva den där hela julen. Men i år kände jag att jag ändå ville ha en gran, så att jag kan njuta lite här hemma också, så jag har faktiskt köpt mig en plastgran. Jag tycker ju egentligen inte om plastgranar och vill ju helst att det ska vara en riktig, men då jag ändå åker bort om jularna så går det ju inte att ha en riktig. Det blev en söt liten gran på 150 centimeter som står och väntar på att bli pyntad, vilket förhoppningsvis kommer att ske i veckan. Jag hade helst velat ha den pyntad till första advent, men den ljusslinga jag hade beställt har inte kommit ännu.

Lite bilder från lussebullsbaket igår. Degen blev helt perfekt, sådär blank och fin som den ska vara utan att kladda. Bullarna blev lite stora, men det gör ju absolut ingenting. Underbart goda var de i vilket fall som helst!

6 kommentarer:

 1. Åh så mysigt inlägg, som vanligt! Jag håller med dig om att julkalendern är bra, överraskande bra :)

  SvaraRadera
 2. Mysig julstämning hos dig långt upp i norr! :)

  Adventsljusstaken hos mig är inköpt i Sverige, från ICA på nätet och hitskickad av en kompis julen 2012. Kanske finns den fortfarande?

  Adventskramar från Australien♥ ~Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bildet du tagit! Ser ju verkligen riktigt julmysigt ut! Skicka gärna ner lite snö här! 8 grader och regn är ingen höjdare i Skåne :/

  SvaraRadera
 4. Det där ser så himla perfekt ut! Härligt med snö utanför fönstrerna också :)

  SvaraRadera