fredag 28 november 2014

Det Här Med Tomtar...


Nu när jag har julpyntat under veckan så slog det mig plötsligt hur få tomtar jag äger och började fundera på varför det har blivit så. Det är ju inte så att jag valt bort dem med flit när jag letat julpynt i butiker, på loppisar eller på nätet, jag älskar tomtar. Men det måste ha att göra med att jag föredrar en viss stil på tomtar och aldrig verkar hitta det jag söker. De måste ha rätt julröd färg (den mörkare nyansen), inte se för konstiga eller obehagliga ut i ansiktet (som många tomtar gör från efterkrigstiden), inte se för kitschiga ut, inte se för moderna ut, och så vidare.


Visst gör jag det svårt för mig när jag har en sådan smal preferens vad gäller tomtar, men jag kan inte hjälpa det. Det måste tilltala helt enkelt, men följden blir som sagt ett väldigt tomtefattigt hem. De enda tomtar jag äger för närvarande är min stora, fina tomte på första bilden, och min lurviga tomtefamilj. Eller, jag äger egentligen ett par tomtar till, men de finns i mitt föräldrahem så att jag kan pynta mitt gamla sovrum med något när jag är hos dem för att fira jul. Så antingen får jag ta hit dem eller fortsätta min jakt på den perfekta tomten. Har ni mycket tomtar på julen?

4 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt bara en endaste liten tomte. En gammal som jag fått av min morfar som barn. Jag gillar tomtar, men tänker lite i samma banor som du. Helt plötsligt dyker kanske den där perfekta tomten upp, och varför då nöja sig innan dess? :)

  SvaraRadera
 2. Jag har ganska många tomtar men på senare år har även jag skaffat mig ett visst tycke för hur tomtarna ska se ut så jag har flera tomtar som jag inte bryr mig om att ta fram till jul numera.

  SvaraRadera
 3. Jag kollade igenom våra jullådor igår och insåg att vi också har väldigt få tomtar, men då har vi dock få, men väldigt fina tomtar :)

  Så stämningsfulla och fina bilder förresten!

  SvaraRadera