onsdag 12 november 2014

Har Du Pyntat Än?


...undrade brorsan för ett par dagar sedan och blev besviken när så inte var fallet. Han tyckte jag borde försvara min titel som jultokig när han redan sett andra som hade börjat. Jag som tyckte att jag var tidig förra året när jag hade allt klart en vecka före första advent! Liksom brorsan har även jag sett några som redan har tjuvstartat, och blev riktigt förvånad över hur tidigt vissa har börjat i år. Man får ju så klart pynta när man vill, och ändå är det som om vi kollektivt har bestämt vad som är godtagbart och vad som inte är det. Även vi jultokiga julbloggare kan ju förvandlas till små julpoliser ibland och ha åsikter om när man bör göra det ena och det andra kring julen, och kanske till och med vad man bör göra.

Har ni sett några som börjat julpynta hemma redan, eller har ni kanske rent av börjat själva?

4 kommentarer:

 1. Jag såg en som satt upp gran redan. Det tycker jultokiga jag är för tidigt :)

  SvaraRadera
 2. Jag började igår, jag ska baka pepparkakshus i helgen, så vill jag att det ska vara pyntat i köket. Sedan ska vi åka bort över första advent, så då måste allt definitivt vara klart innan, helst granen tillochmed, jag ska ha julfest veckan efter, så då har jag inte tid att pynta, när all mat ska lagas! Det gäller att vara ute i god tid, men jag känner att jag är bättre förberedd än någonsin, och det känns jätteskönt!

  SvaraRadera
 3. För mig är det fredag före första advent som är stora pyntardagen. Har faktiskt inte sett något pynt ännu :)

  SvaraRadera
 4. Jag såg några som hade ljusstake och tomtar i fönstret! Men själv börjar jag inte förrän första advent. Det är lagom för mig. ;)

  Såg dessutom att ni har fått snö (Ligger väldigt mycket efter i min läsning) och måste säga att jag blir grön av avund! Hoppas att det kommer hit också..

  SvaraRadera