fredag 6 december 2019

Julpynt i Närbild

Medan vi väntar på den årliga bildbomben på allt julpynt som borde komma inom kort, tänkte jag först bjuda på ett par närbilder som en liten förhandstitt. Det är så roligt att julpynta numera hemma hos mig, sedan jag fick hit inte bara mitt gamla julpynt från ungdomsåren, men också överta en del av farmors julpynt från hennes dödsbo. Det blir så mycket mer personligt och bekant, än när man enbart har nyinskaffat.

Den lilla porslinstomten är från runt millennieskiftet, och både tomten på den övre bilden, samt den större tomten på den undre bilden är från runt mitten av 2000-talet, och det märks verkligen, men jag gillar dem. Jag tror till och med den större, guldiga tomten på bilden ovan är från Ellos, på den gamla goda tiden när Ellos sålde julpynt och inte trendpynt. Här ser vi också vad mycket något så enkelt som en röd fönsterlöpare gör för helhetsintrycket i fönstret. Dagens jultips från mig! De säljs på metervara i vilken tygaffär som helst.

Tänk att vi redan är en liten bit in i december nu!

6 kommentarer:

 1. Så fint och mysigt, gammalt julpynt är det bästa <3
  Jättekonstigt att vi är en bit in i december nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller verkligen med, gammalt är bäst. <3

   Radera
 2. Tack för din fina blogg! Jag håller med dig om att det pynt som nu finns att köpa är trendpynt och inte julpynt. Jag bor i Mellaneuropa och vi har samma sorgliga trend här. Det traditionella julpyntet i affärerna tycks ha försvunnit helt och ja hoppas verkligen att det kommer tillbaka. Ha en mysig Andra Advent! Hälsiningar Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket Kristina för att du har hittat hit, och för din fina kommentar! <3 Så bra att man inte är ensam om att tycka trendutvecklingen är sorglig. Tråkigt att den verkar finnas överallt.

   Radera
 3. Jag är så imponerad av att alla dina julbilder jämt blir så bra! Lagom starkt ljus men ändå så mysigt ljus. Mina bilder blir endera för mörka eller så blir ljuset konstigt...men det blir väl så när man fotar med mobilen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw tusen tack kära Annie! Så glad jag blir. Systemkameran hjälper ju till en hel del, men jag bearbetar också mina bilder i mitt trotjänande bildredigeringsprogram för att ge dem den där extra kicken, så det är också en del av hemligheten.

   Radera