torsdag 12 december 2019

Mitt Pyntade Hem

Här kommer äntligen den utlovade årliga bildbomben på mitt julpyntade lilla hem. Bättre sent än aldrig.

I stort sett likadant som de senaste åren, men det är ju det som gör julen så speciell tycker jag. Igenkänningsfaktorn. Att de flesta dekorationerna har sin bestämda plats.

Granen står så grön och grann i stugan! Att en sådan liten gran ändå tar en sådan tid att pynta är konstigt.

Det finns inget mysigare eller juligare än tända ljus för mig. Det skulle heller inte kännas som jul utan dem. Vita eller röda spelar inte så stor roll, bara det är långa, riktiga ljus. Värmeljus ger inte alls samma känsla.

Min lilla skogshörna. Det är något visst med flugsvampar och mossa som jag älskar på julen.

Vardagsrumsfönstret i stämningsfullt sken. Grannarna ska ju ha lite julfint att titta på också.

"Nu tändas tusen juleljus" kan nog sammanfatta min julstil egentligen, om det är någon som missat det! Älskar de klassiska röda kulljusstakarna. Ännu roligare att de matchar min elljusstake i fönstret.

Tycker det är roligt att ha kommit över lite julgranspynt som inte bara är kulor. Det blir mer charm och personlighet på julgranen då tycker jag. När jag först skaffade min lilla gran var jag så glad att ha hittat billigt julgranspynt över huvud taget, att det inte gjorde så mycket att det nästan bara var kulor i samma utformning, men nu hoppas jag på att kunna byta ut en del av dem sakta men säkert.

Min nya fina julbonad som jag köpte på julmarknaden i helgen. Sådär härligt klassiskt svenskt och gammaldags som jag älskar. Det är en av Lars Carlssons underbara julbilder tror jag.

Hallbordet är nog det stället där det blivit mest rotation på dekorationerna de senaste åren. Ibland har granen var med men inte lyktan, och ibland har lyktan varit med men inte granen. I år fick båda två vara med istället.

Önskar er en trevlig fortsatt dag!

4 kommentarer:

 1. Så otroligt mysigt och stämningsfullt! Älskar allt!!!

  SvaraRadera
 2. Supermysigt, fint och stämningsfullt <3 älskar alla dina fina ljus och som jag har skrivit förut så är du så duktig fotograf dessutom till att fånga det mysiga <3
  Älskar också ljus, dock kan vi inte tända utan att ha absolut uppsikt eftersom vi har katter som är lite överallt. Så här blir det ändå mer ljuslyktor där de står skyddade från kattsvansar och morrhår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så hemskt mycket för de fina orden! <3 Jo har man husdjur som gärna hoppar upp lite varstans är det ju fullt förståeligt om det blir ljuslyktor istället för öppna flammande lågor. Lyktor är supermysiga de med. :D

   Radera