söndag 18 oktober 2020

Snöväntan & Jultecken


Senare idag vankas det första snön, om man ska tro väderleksrapporten, och nu sitter jag bara här och väntar och längtar. Tyvärr verkar det som om snön kommer regna bort redan efter någon dag eller så, men det är väl oundvikligt såhär fortfarande i oktober. Vintern kommer ju förr eller senare ändå med mer av det vita, härliga. Första snön är alltid så magisk och mysig tycker jag, det är som naturens eget jultecken.

Apropå jultecken så har jag märkt andra små signaler på att julen snart är i antågande. Dels har jag redan sett lite julbelysning på balkonger här och där, vilket alltid är ett uppskattat inslag i höstmörkret. Sedan så har min lokala matbutik rensat bort i hörnan där de alltid brukar ha alla julsaker de säljer, så nu väntar jag bara på att det kommer dyka upp ljusstakar, julgransljus, tomtar och julbelysning där. De har även börjat sälja julmust, ett annat klart tecken. Dock brukar jag vänta till adventsfikat innan jag smakar för maximal julkänsla.

Nu är det inte många löv kvar på träden här, de flesta har redan singlat till marken och snart är världen grå och dyster. Därför blir ju snön så ovärdelig, som gör allt så vitt och vackert, och ännu mer nu när vi går mot så mörka tider med en vecka kvar till vintertid. Då kommer det bli mörkt redan innan fyratiden. Huvaligen!

Har ni fått första snön än eller märkt av andra jultecken?

6 kommentarer:

 1. Vilket mysigt foto <3 Nix ingen snö ännu men tre frostnätter i veckan som gick :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! <3 Snön är borta här nu ändå. Frost kan ju vara nog så mysigt och vackert!

   Radera
 2. Visst är det mysigt när man börjar se små jultecken. Kan vi behöva i höstmörkret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det så! Man tar vad man kan få.

   Radera
 3. Fick lite snö idag!!!! Borta nu, men ändå...!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så kul!! Här är det borta för länge sedan, men vi fick lite lite i alla fall.

   Radera