tisdag 27 oktober 2020

Nu Börjar Det Hända Saker

Känner ni det? Att nu är det faktiskt inte bara vi jultokiga som jular allt vad vi kan i vår lilla bloggvärld, utan att det numera även märks ute i samhället att advent är på väg. Plötsligt ser man jultecken överallt.


På grund av den rådande situationen med pandemin så har jag undvikit att besöka stormarknader och fysiska affärer i allmänhet det här året, utan har i stort sett enbart hållt mig till min lilla lokala matbutik, och vet ej än om det ens blir något besök i någon större affär innan jul för julspaning. Därför blir jag så lycklig för det lilla jag får i form av jultecken. Gissa om jag blev glad vid mitt senaste besök när detta torn av julgodsaker uppenbarade sig! Kan ju knappast bli bättre eller mer juligt än pepparkakor, pepparkakssdegar, kristyr, pepparkakshus och Nonstop! De brukar använda den här ytan för just julgott under säsongen, så mer lär förmodligen tillkomma den närmsta tiden. Nonstop är verkligen bland det godaste jag vet i form av godis, och något som jag starkt förknippar med julen eftersom vi alltid haft det på pepparkakshustaket.


Eftersom vi alltid gör eget pepparkashus av egen modell, så är köpehus aldrig något som vi provat eller antagligen aldrig kommer att prova, men jag tycker förpackningarna är så söta och juliga att titta på ändå. Och smidigt såklart för de som föredrar att köpa färdigt. Annas Pepparkakor är nostalgi för mig i största allmänhet. Eftersom jag heter Anna så trodde jag ju givetvis att pepparkakorna gjordes just för mig när jag var liten. Vilka tokiga idéer man hade som barn egentligen. Nu väntar jag bara på att fler julsaker kommer dyka upp i butiken. Hörnan där de brukar sälja julpynt är för närvarande upptagen av Halloween och Allhelgona, men det borde inte vara långt kvar tills det byts ut även där. Som jag längtar!

Det känns som om startskottet går nu!

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med alla jultecken, nu är det snart november och då börjar det bli lite mer accepterat att prata om och förbereda för julen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det underbart! Inte klokt vad fort det gått.

   Radera
 2. Ja, visst är det en underbar tid...även om jag igår blev väldigt frustrerad en stund över att jag inte har råd att köpa alla fina jultidningar som börjar dyka upp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att tidningar ska vara så dyra. :( Jag har fått hoppa över allihop, förutom en som jag fick lite hjälp att ha råd med.

   Radera