fredag 10 december 2021

Några Pyntbilder

Tanken var att jag skulle visa bilder på allt mitt julpynt nu, men innan jag hann fota vardagsrummet och julgranen så slutade mina julgranslampor att fungera. Julmardröm om något! Och eftersom jag inte har en sådan där lamptestarmanick så var det omöjligt att lista ut hur många av lamporna som egentligen var trasiga, så det blev att skaffa en helt ny slinga, tyvärr. Det tar ju lite tid att byta ut och fixa till julgranspyntet igen, så julgransbilderna kommer senare. Men jag har ju annat julpynt framme som jag kan visa er tills dess!

Ljusstakar och julpynt på farmors skåp så det står härliga till. Jag älskar de gamla klassiska röda ljusstakarna med den traditionella blomsterdekoren. Det blir lite kurbits på något sätt och osar sekelskifte. Den stora tomten inhandlades på Överskottsbolaget i mitten av 2000-talet, och julgranen är från samma tid.

Vardagsrumsfönstret fullpyntat med vintrig utsikt. Varför behöva välja mellan elljusstake eller stjärna, när man kan ha båda! Allt för att fylla ut ett annars stort, tråkigt ospröjsat fönster. Vi har haft snö och minusgrader i ett par veckor nu, och det har varit så mysigt. Dock verkar det som om plusgrader är på väg tyvärr.

Närbild på min lilla ljushörna på matbordet. Jag hade tänkt att ha haft mina flugsvampsljusstakar här också, men jag hade slut på vita julgransljus, så det fick bli utan i år och tog fram den lilla ljusstaken med det röda ljuset istället. Julkortet föreställande Stortorget i Gamla Stan i bakgrunden är en söt liten adventskalender, men jag tycker den är så fin att jag har låtit bli att öppna den, och använder den istället som julpynt.

Närbild på hallbordet som jag visade för ett par veckor sedan. Den stora tomten, julgranen och julstrumpan kommer från Yorkshire i England när jag var där för några år sedan (dock är julgranen ett tyskt hantverk tror jag). Eftersom jag inte har någon bra förvaring för julkorten jag fått, så kom jag på att jag kunda använda julstrumpan till det. Det lilla huset (som kan öppnas) har jag haft sedan 90-talet någon gång, och den mindre tomten köpte jag på second hand för ett par år sedan. Ljusstakarna och tomteraden kommer från föräldrarna.

Nu önskar jag er en underbar fredag och start på helgen!

1 kommentar:

  1. Så mysigt! Så avundsjuk på alla fina gammaldags tomtar du har! Och jag håller med fullkomligt; varför nöja sig med endera julstjärna eller adventsljusstake när man kan ha båda!!
    Önskar dig en fin Lucia <3

    SvaraRadera