onsdag 9 november 2022

Julförberedelserna Har Börjat

Vilken underbart mysig tid vi kommit in i nu, och som stundar framöver. Nu är det inte bara i vår jultokiga bubbla längre! Det blir bara mer och mer juligt för varje dag som går. Nya jultecken som dyker upp överallt.

Tänk så fort tiden går nu. Om två och en halv vecka smäller det! Då är det äntligen dags att tända första ljuset, och det kommer vara så julfint i alla fönster, på gator och på torg. Det betyder ju också att det bara är lite drygt två veckor tills det är dags för mig att börja julpynta. Jag brukar ju slå på stort på en gång redan till första advent med allt julpynt, till och med julgran och allt. Men det är ju bara för att jag ska kunna njuta av julen hemma hos mig först genom hela december, eftersom jag alltid åker till föräldrarna och firar jul och nyår där. Så skulle jag inte pynta med allt redan till advent så skulle jag ju aldrig få njuta av mitt eget julpynt.

Så för att förbereda för den stora pyntardagen så testade jag min julbelysning igår till tonerna av julmusik - det vill säga min adventsstjärna, mina sjuarmade elljusstakar och julgransbelysningen - för att se om de fungerar. Åh så mysigt det var att se en liten glimt av den vackra, tindrande belysningen i kvällsmörkret, och så underbart att börja med julförberedelser på riktigt. Blev alldeles fylld av julkänsla. Adventsstjärnan och julgransbelysningen fungerade lyckligtvis båda två, men lamporna i den ena elljusstaken såg ut att gå på sparlåga och kommer nog inte räcka julen ut, och i den andra fungerade de tyvärr inte alls. Jag provade dock om de lite halvtaskiga lamporna fungerade i den ljusstaken som inte lyste, (så att det inte var något fel på den) och det gjorde de som tur var, så det får bli till att köpa extralampor nu i veckorna helt enkelt.

Nu är det arton dagar kvar till första advent hörni! Inte klokt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar