söndag 22 december 2013

Dan Före Dan Före Dan...

Jag har nu varit hos mina föräldrar sedan i torsdagskväll och nu är julförberedelserna i full gång. Idag har det bakats syltkakor och chokladkakor, båda traditionsenliga julkakor i vår familj med recept som gått i släkten. Syltkakorna är mina favoriter och det är jag som brukar baka dem, så även i år.


Det är lite Fyrklövern Disney Jul i mina föräldrars kök. Inte mig emot, jag som älskar Disneyjul och Fyrklövern! Musse och Långben med datumsläden är ny i min familjs samling för i år, och jag är så sugen på att spara ihop till en egen. Den är ju bara så fin!


Idag tog vi in granen och satte den i vatten. Imorgon ska jag pynta den, vilket brukar ta hela dagen. Åh, vad jag längtar! Vi har kört på kungsgranar sedan 2005, och när man väl har haft kungsgran en gång, går det inte att gå tillbaka till en vanlig tanig gran. Det går ju inte ens att jämföra. Förutom att de är så mycket finare och mer magnifika, så barrar de så otroligt lite (om man fortsätter att vattna dem dagligen).


I dagarna tu har det lackats och rimmats, och pakethögen växer sakta men säkert. Jag föredrar faktiskt köpepapper framför någon hemmagjord pysselvariant, men jag brukar alltid skaffa sådana med fina, lite gammaldags motiv på. Sedan föredrar jag även gamla hederliga paketsnören, dock den blanka varianten. Jag använder ingen tejp överhuvudtaget på mina julklappar, utan lackar istället där man annars skulle ha satt tejp. Vi skriver alltid rim (eller verser som vi kallar dem) på alla paket, och även dessa brukar fästas dit med lack. Det luktar så fruktansvärt juligt och gott i huset när man lackar.

3 kommentarer:

 1. Så fin! Gillar verkligen Musse och Långben! Vart köpte dem den? :)

  sv: Tack!! Vi är så stolta! :)

  SvaraRadera
 2. Vilka stämningsfulla bilder! Och va otroligt fin datumsläden är :)
  Ha en fortsatt fin 4e advent!

  SvaraRadera
 3. Waaahhh! I'M OFFICIALLY JEALOUS! :D Älskar Fyrklöverns Disney-prylar med, men har varit för snål för att skaffa något än. Ljusstaken med Musse är verkligen to die for... ALLT är så fiiint!

  SvaraRadera