måndag 16 september 2019

Julen på Rusta

Som motvikt till allt det exklusiva från Bradford Exchange som jag skrev om i inlägget nedan, eller Fyrklövern som ofta nämns på denna blogg, så har vi ju alltid Rusta; budgetshoppingens förlovade rike. Deras julutbud brukar vara en ganska blandad kompott av högt och lågt, modernt och klassiskt. En del är tyvärr alldeles för kitschigt och tacky för min smak, med ganska mycket krims-krams, och så även i år. Men självklart hittade jag några saker bland pressbilderna som faller mig i smaken!

Ett par riktigt söta julbyar erbjuder Rusta i år. Har alltid älskat julbyar av alla dess slag ända sedan jag var barn och här är beviset att man inte måste spendera en förmögenhet på dem. Frågan är om man kan kombinera den undre med husen på den övre bilden, eller om de är i helt olika skalor.

Det fanns en hel del söta tomtar i olika utformningar, som mjukdjur, som figuriner och som julgranspynt. Min enda kritik när det kommer till tomtarna är att det uteslutande bara är den här lite smått barnsliga trendiga stilen på tomtar. Visserligen tycker jag stilen är söt, men skulle önska mer variation där. Några klassiska tomtar kunde fått vara med på något hörn.

Är varken i behov av eller på jakt efter en ny adventsljusstake, men tyckte den här var jättefin. Särskilt reliefdekoren på kanten och att den är så rejäl och riktigt julröd. Dock undrar jag om det är stearinfläckar efter ljus som tagits bort, eller om det ska vara sådär avskrapat i ljushållarna?

Sist men inte minst tyckte jag det här julklappspappret var så himla fint. Precis min stil med klassiskt, traditionellt och framför allt genomjuligt motiv. Så här ska det se ut! Så mysigt.

2 kommentarer:

  1. Det där julklappspappret har de haft i flera år och det får alltid följa med mig hem; sååå mysigt! Man skulle nästan kunna ha det som plansch:))) Jag håller SÅÅÅ med dig när det gäller tomtar; var har alla gammaldags tomtar tagit vägen? Jenny Nyström-tomten?? Så less på alla dessa för stora tomtluvor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå, visste inte att de haft det förrut, måste helt ha gått förbi det varje gång. Så fint. Skulle också vilja ha som plansch, haha! Visst är det så, mer Jenny Nyström-tomtar åt folket!

      Radera