torsdag 19 september 2019

Stämningsfull Julbelysning


Apropå Rusta som det skrevs om i förra inlägget, så måste nog vårt bästa Rusta-köp vara den enkla men ack så stämningsfulla ljusgirlangen som vi brukar trä om trappräcket i hallen. Ett väldigt lätt och billigt sätt att få till julkänsla direkt när man kliver innanför dörren, och dessutom är det så mysigt att gå uppför trappan i skenet från julbelysningen. Vem behöver ha ett trappräcke att hålla sig i när man kan få julstämning istället!

Förutom belysningen i trappan, och givetvis grangirlangen i valvet som återkommande läsare har sett flertalet gånger förut, så brukar vi även ha en supermysig dörrkrans med belysning i på ytterdörren till stora entrén (för övrigt tillhörande samma serie som girlangen i valvet). Jag har bytt ljusslinga i den en gång, men annars har den hängt med i en sådär 16-17 år nu. Man måste ju inte ha en dörrkrans med belysning i, det går ju minst lika bra med en utan. Dessutom kan man med enkla medel göra sig en dörrkrans med belysning genom att ta den dörrkrans man redan har hemma, eller köpa sig en billig, och därtill en liten enkel ljusslinga och trä i den själv! Är den batteridriven behöver du ju inte ens eluttag utomhus.

På balkongen brukar vi traditionsenligt ha ljusslinga fäst i en grangirlang som virats om räcket. Vi har haft det så sedan jag var liten, och även haft exakt samma stil på ljusslingan i alla år med de stora, vackra lite vridna lamporna. Kommer bli så ledsen den dagen det inte går att få tag på fler reservlampor av samma sort.

Har ni någon julbelysning inomhus eller utomhus förutom ljusstakarna eller stjärnorna i fönstren?

6 kommentarer:

 1. Alltid vackra och stämningsfulla bilder i din blogg. <3
  Vi har ljusslinga på trappräcket, uppe i taket i gästrummet och även på våran sänggavel. Älskar ljusslingor och dess sken som dem ger så får se om det blir någon mer detta året man hittar nog alltid en lite vrå som behöver lysas upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! <3 Så mysigt allt det där låter, det är något visst med ljusslingor alltså. Automatisk stämningsförhöjare.

   Radera
 2. Såå fina julbilder!!! Här hemma blir det bara mer och mer julbelysning; så mysigt att gå omkring och julmysa i skenet från olika julbelysningar. Själv längtar jag efter att ta fram min kottegran som jag gjorde för ett antal år sedan; den är en av mina favoriter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! <3 Härligt att höra att du får till mer och mer mys. Visst är det underbart att som du säger bara gå omkring och mysa i skenet från all belysning. Längtar också tills man kan plocka fram saker!

   Radera
 3. Så vackert! Går att få julmysigt med ganska små medel:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vilken tur att det är så lätt att få till julkänslan.

   Radera