söndag 1 november 2020

Jultidningsmys

Fyra veckor kvar till första advent, och jag sitter här och bläddrar i den fina jultidningen Julefrid som jag kunde köpa i fredags och myser för fullt. Tusen tack till föräldrarna som bidrog med en slant!


Sådan otroligt stämningsfull tidning tycker jag, precis sådär underbart gammaldags som jag älskar. En fröjd för både ögat och själen verkligen. Än så länge har jag bara njutit av alla bilderna, så det ska bli trevligt att läsa texterna sedan också. Med julmusik som spelar i öronen dessutom, så blir man ju alldeles full av julkänsla och jullängtan. Det är inte klokt att det bara är fyra söndagar kvar tills det smäller, och bara tre helger kvar tills jag antagligen börjar julpynta så smått här hemma. Vart tog hösten vägen?


Det här reportaget om gamla julkort är ju som gjort för mig. Jag älskar ju gammaldags julkort så mycket att jag till och med har tre stycken i min bloggheader som ni säkert har märkt. Det finns även andra mysiga reportage om gamla bokmärken, TV-julkalendrar och en massa annat trevligt. Jag kan verkligen rekommendera tidningen till alla som älskar den klassiska, nostalgiska, traditionella julen. Särskilt i år när allting är så märkligt, dystert och ovisst, känns det nästan ännu mer angeläget med något tryggt och bestående som man kan känna igen sig i, en ljusglimt från förr som påminner om hur det en gång var.

Önskar er en fin söndag!

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset, bra att veta vilka tidningar som är bra, den ser mysig ut <3

  SvaraRadera
 2. Har köpt den tidningen flera år och tycker också den är jättemysig. Risken finns dock att jag inte kommer att ha råd med den i år... Jag får ta fram mina gamla nummer och läsa om dem... Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är synd att de är så dyra, alla fina jultidningar. Men gamla nummer går ju bra, de också. :)

   Radera