fredag 5 november 2021

Fyrklövernbesvikelse

Det är ingen hemlighet på den här bloggen att jag fullkomligt älskar Fyrklöverns sortiment. Oavsett om det varit serviser, figuriner, krukor eller ljusstakar och oavsett om det varit Disney eller inte. Den kärleken för Fyrklövern delas av alla i familjen (och är en kärlekshistoria som sträcker sig tillbaka årtionden), och vi har lyckan att få äga en hel del av deras fina saker. Så det är inte ofta de gör mig besviken lyckligtvis, dock har det hänt vid två tillfällen och båda har med deras Disney-servis att göra. Första gången det hände var när de slutade med de fina glasen som hörde till servisen för några år sedan, som hade samma matchande Disney-motiv på glaset som på tallriken. Och nu senast när de helt bytt design på hela servisen.

Den ursprungliga designen ser vi på första bilden till vänster, och den nya uppdaterade på den andra bilden till höger. Jag vet inte om det är för att de känner att den gamla skulle vara passé på något sätt och inte längre fungerar på 20-talet (vilket jag hoppas inte är fallet, eftersom Fyrklövern alltid haft så mycket klassiskt och traditionellt stuk på stora delar av sitt sortiment), eller om det helt enkelt är för att en uppdaterad design skulle innebära mer försäljningar, då folk som kanske hade börjat samla på den första måste nu köpa fler för att alla delar ska matcha även i framtiden. Oavsett så är det en besvikelse, då den nya inte alls är lika underbar som den ursprungliga. Alltså, hade man bara haft den nya hela tiden hade det ju varit okej då den inte är ful på något vis (och man hade inte vetat om något annat), men när man vet hur härlig och fin servisen egentligen har sett ut så kan den inte bli annat än lite tråkig i jämförelse. Finns säkert de som kanske uppskattar den nya om de är mer minimalistiskt lagda, men tyvärr är det inget för mig. Synd att man nu inte kommer kunna utöka sin servissamling i framtiden utan att behöva använda sig av Tradera.

Vad tycker ni? Föredrar ni den gamla eller nya?

6 kommentarer:

 1. Definitivt den gamla! Jag lyckades via erbjudanden få tag på ett par tallrikar från den ursprungliga serien och de är underbara. Så tråkigt att de har slutat med den... Deras nya serier är ju inte alls lika fina som de gamla tråkigt nog. Men det kanske börjar bli omodernt att vara traditionell..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de gamla underbara! Roligt ändå att du hann få tag på några innan de bytte design. Det känns tyvärr som det har ansets omodernt att vilja vara traditionell i sitt julande de senaste tio åren eller så, minst. :(

   Radera
 2. Jag håller med dig, den ursprungliga är så mycket finare än den nya!!¨
  Jag har ett par från den gamla sedan förut och i somras när det var rea beställde jag ytterligare ett par utan att observera skillnaden förrän de kom hem. Blev jättebesviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej så tråkigt att du trodde du skulle få den gamla, och så fick du den nya istället. Förstår verkligen besvikelsen.

   Radera
 3. Jag kan bara instämma, den gamla är vackrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att det är fler som tycker så. <3

   Radera