söndag 28 oktober 2018

Ännu Fler Julbilder

Med mindre än två månader kvar till julafton, gnistrande snö utanför fönstret och julmusik som strömmar ur högtalarna, tyckte jag att fanns all anledning att gotta sig lite i julbilder för att bidra med lite julstämning. Men istället för att visa de gamla vanliga julbilderna som ni som besökt bloggen förut har sett år efter år så tänkte jag bjuda på lite alternativa bilder från vårat julfirande, med lite närbilder på pynt som annars bara brukar synas i bakgrunden.


Vardagsrummet där vi har julklappsutdelningen. Vi har ju den riktiga julgranen en trappa ner i burspråket så här blir det bara en liten bordsgran istället, men tycker det blir fint och mysigt ändå.

Det så kallade spelbordet (för att det oftast används till sällskapsspel) uppdukat med julfika. Det har varit tradition så långt tillbaka jag kan minnas att vi druckit klassiska läskedrycker på glasflaska till julklappsöppningen (sockerdricka, fruktsoda, päronsoda, hallonsoda, osv), så det är för mig lika mycket jul som alla andra jultraditioner. Vi använder till och med speciella selterglas enbart för detta ändamål.


Närbild på fantastiska Musses Julafton från Fyrklövern, som syntes ovanpå skåpet i förgående bild. En fröjd att plocka fram! Granen är ju också en speldosa som kan vridas upp, och som spelar Deck the Halls.


Min profilbild här på bloggen föreställande min underbara fiberoptiska julby som jag fick i julklapp för en cirka tio år sedan. Den har två lägen, ett som bara lyser (som en lampa) och ett där de små fiberoptiska ljuskällorna blinkar, rör och har sig i olika färger. Vi brukar köra på det senare för maximal julstämning.

Vår julkrubba. Det är riktig sand och riktiga små stenar som vi använder. När jag växte upp sådde vi riktigt gräs varje år i ena halvan av brickan för herden och alla fåren, och hade sand i den andra halvan där stallet står. Väldigt ambitiöst. Såsom vi gör det nu är betydligt mindre tidskrävande.

Mammas fina jularrangemang som hon planterar varje år. Det ser alltid så ståtligt och elegant ut.

Sill- och laxdelen av julbordet. När jag var liten avskydde jag sill, men idag tycker jag senapssillen är riktigt god faktiskt. Sillsallad tycker jag dock fortfarande inte om. Gravlaxen är dock en storfavorit.

Det Disneyfierade köksfönstret! Nästan på gränsen till att bli för mycket, men det är ju det som gör det så underbart på samma gång, haha! Helt och hållet mammas förtjänst (eller fel, beroende på hur man ser det). Både krukorna och ljusstaken kommer självklart från hovleverantören Fyrklövern.

Hoppas ni får en fin fortsatt söndag allihop! Åtta veckor kvar nu! :D

12 kommentarer:

  1. Åh så mysiga saker!!! Hade jag gott om pengar så skulle jag ha MASSOR av Fyrklövern-grejer; så underbara!
    Och bordsgranar är nog så fina. Jag har numera en i mitt sovrum varje jul och det är så mysigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade jag pengar skulle jag köpa ALLT från Fyrklövern, haha! Så mysigt med bordsgran i sovrummet. <3

      Radera
  2. Så glad jag blev när jag såg rubriken! Underbara bilder, som vanligt. Jag älskar att ni har så mycket levande ljus, det är verkligen stämningsfullt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw tack så mycket! Vad kul att du blev glad. :D

      Radera
  3. Helt fantastiska bilder, vilken stämning :)

    SvaraRadera
  4. Åh vilken varm och mysig stämning ni har i ert hem, och vad stilen passar ihop med din design på bloggen! Jag tänker på Greveholm när jag ser alla tända ljus också, såå mysigt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jo bilderna går verkligen hand i hand med min bloggdesign. Tusen tack för din fina kommentar! Så glad jag blev åt Greveholmsreferensen. :D

      Radera
  5. Wow vilka fina bilder! Och älskar Fyrklöver-grejerna! Granen är bara wow! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw tack så hemskt mycket, vad snäll du är! :D

      Radera
  6. Underbart juliga foton, så kul att få se mer av ert mysiga julfirande och jag har sagt det förut men du är en väldigt duktig fotograf som lyckas fånga stämningen så fint på bild.

    SvaraRadera