torsdag 13 december 2018

Julklappar

Har äntligen fixat i stort sett alla julklappar för i år. Så himla skönt att inte behöva tänka på det mer, utöver allt annat. Nu återstår bara inslagningen och versskrivandet, men det blir inte av förrän nästa vecka.


Jag brukar inte följa några särskilda trender eller tema när det kommer till inslagningen, utan det brukar bli klassiskt vanliga julklappspapper med vackra, juliga motiv, blankt presentsnöre i matchande kulörer och alltid lack. Finns nog inget som doftar juligare än lackdoften för mig. Använder ingen tejp över huvud taget, utan enbart lack. Det betyder dock att jag måste vara noga med att slå in varje paket i ett skyddande emballage innan jag slår in dem i julklappspapper (exempelvis wellpapp, silkespapper eller tidningspapper), så att inte lacken tränger igenom. Julklappsverserna skrivs på vanligt papper och lackas på de också.

Hur brukar ni göra med inslagningen? Och är det fler som brukar skriva verser på paketen?

2 kommentarer:

  1. Vilka fina paket du har gjort :) Jag använder också lack och presentsnöre men även tejp. har inte alls tänkt på att man kan använda lacket istället för tejp så tack för tipset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Kul att man kunde bidra med lite tips. :)

      Radera