tisdag 25 december 2018

Jul i Stugan

Så blev det då äntligen jul. Så här såg det ut hos oss igår på julaftonskvällen. Dock inträffade en liten julkris på kvällen den 22:a. När jag äntligen hade fått upp alla julgransljusen i granen, något som tog väldigt lång tid på grund av att jag är sådan perfektionist och sedan bara skulle tända... så fungerade inte ljusslingan plötsligt, trots att jag givetvis hade testat den innan. Den känslan var inte rolig kan jag meddela. En jul utan en tänd gran kändes som en julmardröm. Så då fick fadern min uppdraget att försöka hitta julgransljus dan före dopparedan. Efter en rundtur runt halva länet så lyckades han till slut hitta julgransljus! Julen var räddad. Trots detta ångestfyllda stressmoment, så blev det faktiskt tur i oturen. I stället för julgransljus med 25 lampor och bara 50 cm mellan varje lampa som vi hade innan (vilket ofta medförde huvudbry då det inte alltid fanns grenar dit ljussladden räckte), så blev det julgransljus med 35 lampor och 80 cm mellan varje lampa! En enorm skillnad mot förut. Det gick hur snabbt som helst att sätta upp den nya.

Eftersom jag alltid brukar vilja fota när alla ljusen är tända inför julbordet, och restrerande familjen inte ska behöva stå och vänta på mig tills jag är klar innan de kan börja ta mat, så brukar vi tända upp lite tidigare enbart för mitt fotande. Så när föräldrarna håller på i köket med julbordsförberedelserna så brukar jag fota i lugn och ro. Efter det släcker vi alla ljusen, för att sedan tända dem åter igen lite senare när det är dags för julbordet. På så sätt får jag det bästa av två världar, jag får mina foton och jag kan sedan njuta av julbordet utan att också behöva fota samtidigt. Så det är ett tips till er som tycker om att fota på julen men tycker det ofta blir stressigt att hinna med.

Julklappskorgen strax innan julklappsöppningen, vilket vi alltid sparar till sist på kvällen. Vi brukar också ta god tid på oss, där bara ett paket delas ut i taget så att alla kan få se vad personen fick. Min yngste bror är den officiella julklappsutdelaren numera, något han tycker är roligt att göra. När jag var barn och växte upp var det alltid pappa som hade den rollen. Han läser upp julklappsversen på varje paket innan han delar ut och sedan måste han också se till att det blir lite hyfsat fördelat, så att alla får något vid jämna mellanrum. Vi kör inte något julklappsspel eller så. Det har ju blivit oerhört populärt de senaste åren, men vi tycker det blir mest orättvist och bara roligt för den som det går bra för.

Hoppas ni alla har haft en fin julafton och att ni får en fortsätt underbar jul!

7 kommentarer:

 1. Wow vilka magiska julbilder det var verkligen fint pyntat :) <3

  SvaraRadera
 2. Underbara och stämningsfulla foton som alltid i din blogg <3 <3
  Vilken tur att din pappa hittade en ny julgransslinga, vår ena slocknade också fast lite tidigare så jag var och köpte en ny i onsdags. Mina julaftonsfoton kommer nog upp i bloggen imorgon. Önskar dig en god fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en mysig nyårsafton och ett riktigt gott nytt år 2019. Så hoppas jag att vi "ses" i bloggen till hösten igen under väntan på julen, det hör ju till traditionen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år! Sjävklart "ses" vi ju till hösten igen, det är ju tradition vid det här laget. :D <3

   Radera
 4. Underbara bilder som vanligt! Jag får nästan tillbaka julkänslorna:) Det låter så mysigt hur ni pysslar tillsammans...fast kanske inte lika mysigt när ni fick stressa runt för att hitta julgransljus, hehe.
  Gott Nytt År önskar jag dig och jag ser fram emot att 'ses' till hösten igen <3!

  SvaraRadera