tisdag 8 september 2020

Tjuvstarten Ett Faktum

Är det någon mer som har tjuvstartat julen lite? Inte bara bläddrat bland sidor på nätet som man ändå gör för bloggen (det räknas inte), utan tjuvstartat på riktigt med att titta på någon julfilm, äta något juligt eller lyssnat på julmusik exempelvis? Jag är skyldig till den sistnämnde kan jag erkänna. Det är inte första gången jag tjuvlyssnar på julmusik tidigt heller. Redan i tonåren kunde jag sitta vid pianot och spela O Helga Natt  av hjärtans lust mitt i sommaren och bli alldeles full av jullängtan. Jag försöker dock alltid göra mitt bästa att inte ge efter för mycket så här i början. Man vill ju inte hinna tröttna på julmusiken innan julen ens har börjat.

Jag tänkte dock tipsa lite om två ljuvliga jullåtar som jag dök på nu i somras. Själva jullåtarna är gamla klassiska carols, men jag tyckte just de här inspelningarna var så oerhört fina och härliga, och så passande.

Joy To The World

Celtic Woman har redan en äldre julskiva som jag älskar, men jag visste inte ens att de hade spelat in en julskiva till. Både deras första skiva A Christmas Celebration och deras andra Home For Christmas kan rekommenderas varmt. Joy To The World är redan en av mina favoritcarols och i Celtic Womans tappning blir den ju bara för underbar. Som gjord för deras eteriska, himmelska arrangemang.

Deck The Halls

Jag känner mest till Katherine Jenkins från Christmas Carol-avsnittet av Doctor Who som hon var med i, där hon sjöng sin gudomligt vackra Abigail's Song (som verkligen kan rekommenderas), men jag hade inte koll på att hon också gett ut en julskiva. Hennes version av Deck The Halls är alldeles medryckande underbar. Hon har en sådan oerhört fin och fyllig röst med en väldigt vacker mezzosopranklang.

Vad har ni tjuvstartat med?

8 kommentarer:

 1. Jag satte på julmusik när jag skrev senaste inlägget, men så här i början på säsongen brukar jag bara lyssna på lite annorlunda julmusik, typ jazz (Harry Connick Jr) eller country etc och så kör jag mina julklassiker närmare jul. Då tröttnar jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra strategi det där, att lyssna på lite annorlunda julmusik i början!

   Radera
 2. Åh, jag hade glömt bort Christmas Carol-avsnittet med Doktorn, tack för att du påminde mig om det! <3
  Och tack för tips på ny julmusik! Jag har redan börjat lyssna och behöver lite nya att variera med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kul att jag inte är ensam som gillar Doctor Who. Så fint julavsnitt! <3 Kul att kunna bidra med lite tips!

   Radera
 3. Jo, ett par gånger har jag spelat julmusik <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe skönt att man inte är ensam då, med andra ord. <3

   Radera
 4. Jag har faktiskt inte sett/lyssnat på nåt än, men det är inte långt borta, det känner jag. Funderar på om det går att få ta på glögg snart?

  SvaraRadera