söndag 27 september 2020

Obligatoriskt Julgranspynt


De flesta av oss har nog något julgranspynt som bara måste hänga i granen varje år, oavsett om man bytt stil på pyntet genom åren eller inte. Kanske något som alltid hängt i granen sedan man var barn, eller kanske något speciellt man fått, ärvt, köpt eller gjort som tillkommit senare. Vi har flertalet julgranspynt som bara måste upp varje år, de flesta sådana som hängt med så länge jag kan minnas. Ett sådant obligatoriskt julgranspynt för mig är min älskade Tomte-Musse Pigg som pappa köpte åt mig när han var på Disney World i Florida för 30 år sedan. Vi har även en tillhörande Kalle Anka och Mimmi Pigg som syskonen fick, men det är just Musse som är så speciell för mig eftersom den är min, och jag tycker den är så julig och fin. Numera har vi en hel del Disneyjulpynt, men det hade vi inte när jag var barn, så det kändes extra speciellt då.

Ett annat mycket kärt obligatoriskt julgranspynt i vår familj är en skör liten trumpet i glas som faktiskt går att blåsa ton i (och där det alltid varit tradition att tuta i den åtminstone en gång varje jul innan den hängs upp), och som fått hänga högst upp i julgranen varje år sedan jag var barn. Vi barn fick knappt röra den då, och ville vi blåsa i den så var det händerna bakom ryggen medan en förälder höll i. Det är ju tack vare att vi tagit så väl hand om den som den fortfarande är hel efter alla dessa år och vi kan fortsätta att njuta av den.

Vad har ni för obligatoriskt julgranspynt?

2 kommentarer:

  1. Söt Musse. Jag har två pappstjärnor som mina barn har målat och satt glitter på som får hänga med varje år trots att barnen nu är vuxna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Åh så gulligt det låter. Kan förstå att de fortfarande hängs i granen varje år.

      Radera