lördag 25 september 2021

Bilder Från Julpyntandet

Jag har ju redan visat bilder från julafton, men kom på att jag även har några bilder från julpyntandet dagarna före julafton. Där julaftonsbilderna är tagna med systemkameran och är tänkta att se så fina och perfekta ut som möjligt, så är dessa bilder jag bjuder på idag tagna med mobilen och är mer i dokumentationssyfte. Lite bakom kulisserna så att säga. Men sådant kanske är kul att se ändå.

Här höll jag på att packa upp mina älskade Musses Julafton-figuriner från Fyrklövern. Jag har originalserien från själva Musses Julafton-filmen, men också även en av tilläggsserierna med figuriner som Farmor Anka, Farbror Joakim och Knattarna. Tycker de gör sig väldigt bra ihop även om de egentligen inte hör dit.

Här hade vi fått upp grangirlangen i valvet, och jag skulle precis börja pynta julgranen. De senaste femton åren eller så är det mest jag som står för hela julgranspyntandet själv, något jag absolut inte har något emot eftersom allt då blir precis som jag vill ha det. Det är ju inte så att resten av familjen är bannlysta från att pynta, de skulle självklart få vara med om de ville, men de passar då på att ta uti med allt det andra julstöket som ändå också måste göras. Jag älskar synen av alla kartonger på bordet fulla med vackra julgranspynt.

Här har en hel del ljusstakar precis fått ljus och väntar bara på att få hamna på sin rätta plats. Alla ljusen med vekar som ej varit impregnerade från början har vi förtänt så att det ska gå fortare att tända dem sedan på julaftonskvällen. Jag älskar Liljeholmens kronljus, men de är förskräckligt sega att tända första gången.

Och här slutligen har jag precis pyntat färdigt på öppna spisen med alla våra små porslinstomtar. En riktig tomteparad verkligen. De flesta av dem har hängt med sedan jag var barn, så det är väldigt mycket nostalgi associerat med många av dem. Det lilla grenljuset stöpte jag när jag gick på fritids i åtta- eller nioårsåldern eller så, och det har lyckats hålla sig helt i nästan trettio år. Den stora smidesljusstaken fick ha kvar ljusen från förrförra julen då de fortfarande hade brinntid kvar. Röda ljus gör sig så bra i smidesljusstakar.

Nu ni. Nu är det bara två månader kvar till första advent och tre månader kvar till julafton!

4 kommentarer:

 1. Jättemysiga foton och roligt att få se dem <3 de förmedlar den där förväntan och glädjen när man julpyntar <3 inte alls samma känsla när pyntet ska plockas ner igen. Konstigt det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Marie! <3 Roligt att du gillade bilderna, och kul att de förmedlar pecis den känslan jag var ute efter. Haha ja, känslan är väl snarare det exakt motsatta när det är dags att plocka ner allt igen.

   Radera
 2. Kul att se dessa bilder! Och jag blir så imponerad av er organisation av julpynten:D Själv blir det bara av att slänga ner allt i påsar när julen är över... Det måste ta nästan ännu längre tid för er att plocka bort allt än att sätta fram pyntet..
  Jag är så avundsjuk på era fina Fyrklövern-saker; tänk vilken dröm att ha alla Disney-figurerna...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw tack! <3 Hehe jo det tar sin lilla tid att packa ner allt igen, men man har ju igen det följande jul då allt redan är organiserat och klart. :)

   Radera