tisdag 21 september 2021

Trädgårdstomtarnas Jul

Årets julfrimärken släpps den 11:e november, och temat kommer vara "trädgårdstomtarnas jul". 

På hemsidan skriver Postnord att "på årets julfrimärken visar vi hur trädgårdstomtarna pyntar och förbereder inför julen", men eftersom detta är den enda bilden som hittills har visats så framgår det inte riktigt än hur de kommer knyta ihop allt till just trädgårdstomtar. Det skulle ju lika gärna kunna ha varit en människa som pyntat i trädgården, så att säga. Men det är ett väldigt sött och vintrigt motiv oavsett, så nu är jag spänd på att se resten. För några år sedan skrev jag om mina julfrimärksfavoriter, och även om årets frimärken kanske inte kommer ligga i den absoluta topplistan av favoriter genom åren, så gillar jag dem skarpt ändå.

Synd bara att portot har blivit så oerhört dyrt bara de senaste få åren. Mellan 2003-2008 kostade portot för julpost endast 5 kronor, och mellan 2009-2013 endast 5.50 kr. Alltså hade det höjts med enbart 50 öre på tio år. 2017 kostade julportot 6.50 kr, men sedan har det skjutits i höjden något groteskt där det ökat varje år, och nu kommer ligga på 11 kr. Och sedan undrar postnord varför det skickas så få brev nu för tiden.

4 kommentarer:

 1. Hihi, precis vad jag tänkte. Var kommer trädgårdstomtarna in :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe "great minds think alike" som man säger på engelska. Vi får väl se ifall det klarnar när resten av motiven släpps, hehe. :)

   Radera
 2. Kjempesøte frimerker! ♥

  Ja, porto blir dyrere for hvert år!
  Her koster det kr 18,- for ett frimerke (innenlands)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ännu värre i Norge då alltså. :( Men visst är de söta. <3

   Radera