fredag 7 oktober 2022

Höstprakt

Hösten visar sig verkligen från sin allra bästa sida just nu, i alla fall här uppe på mina breddgrader. Det är nu som den är som mest praktfull. Träden fullkomligt glöder i gult, orange och rött. Dock är både hösten och våren ganska kortvariga här i norr, om man man räknar antalet dagar och veckor som vårgrönskan och höstprakten håller i sig. Redan nu ser jag helt kala grenar där alla löven redan fallit till marken, och jag anar att de flesta träden kommer vara helt kala om mindre än två veckor. Sedan kommer det se ut som mörkaste, dystraste november ända tills snön lägger sig. Det är nackdelen att bo här i norr. Men tills dess ska jag njuta.

Och i takt med att världen iklätt sig höstskrud så sprider sig också julkänslan mer och mer inom mig känner jag. Det blir ju bara mysigare och mysigare att kura inomhus med filtar, tända ljus, koppar te och filmer för var dag som går, och nu känns det ju som om första snön kanske bara är ett par veckor bort. Snart kommer den där härligt friska vinterdoften. Jag tror nog att oktober är den mysigaste månaden på hela året, näst december givetvis. Det är nu upptakten till den stundande julen börjar på allvar känns det som.

Önskar er en trevlig höstig helg!

6 kommentarer:

 1. Så mysigt i början av hösten. Naturen som ändrar till alla fina färger och att man kan börja tända lite ljus inne och börja planeringen inför julen.
  Så när alla löven fallit sitter vid där jultokarna och planerar för fullt. Och när vi planerat klart och lyfter våra blickar kommer dem efterlängtade snöflingorna 🤗❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en härlig tid just nu, och ännu härligare som kommer!

   Radera
 2. Jag går och väntar på att det ska bli lite svalare snart. Längtar efter att temperaturen går ner mot noll och jag får ta fram mössa och vantar mm. Så mysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får det svalare snart! Här börjar det krypa ner mot 7-9 grader om dagarna.

   Radera
 3. Det är verkligen så himla vackert i naturen nu. Även här nere hos oss är träden röda, gula och vackra nu <3

  SvaraRadera