lördag 29 oktober 2022

Jul Hos Sims 4

För nio år sedan så visade jag mina julpyntade hus i mitt kära gamla Sims 2-spel. Tyvärr slutade Sims 2 att fungera på Windows 10 för ett par år sedan och det har riktigt kliat i fingrarna att få bygga hus igen. Så när Sims 4 äntligen blev gratis att ladda ner för en vecka sedan så slog jag givetvis till. Här skulle byggas!

Tanken var att bygga en riktig julbakelse till hus där det skulle vara pyntat till jul i varje vrå. Då jag endast har själva grundspelet, och Holiday Celebration Pack (som också blivit gratis), så finns det ingen snö i mitt spel tyvärr, utan jag fick leta upp lite snöiga objekt att ladda ner som andra har skapat, såsom takpapp, träd och marktäcke. Och sedan får man bara låtsas om att den grönskande världen i bakgrunden inte finns.

Jag hittade en hel del julpynt att ladda ner, som andra spelare har skapat. Så mycket fint det finns på de olika sims-sidorna, även om jag saknar allt jag hade laddat ner till Sims 2. Jag letade förgäves efter elljusstakar utan resultat, så det fick bli adventsstjärnor i alla fönstren istället. Och givetvis julbelysning runt hela huset. Hur de som bor i huset bär sig åt för att få dit belysningen högst upp på tornet vet jag inte, haha.

Inomhus ville jag att det skulle vara så rött och juligt som möjligt. Till och med ytterdörren fick en adventsstjärna. Dock undrar jag hur det skulle fungera i praktiken. Ducka varje gång man går genom dörren?

Det är något visst med röda väggar. Det är ju därför julavsnittet i Fanny & Alexander är så extra mysigt, eftersom hela den Ekdahlska våningen är så mustig och röd i färgerna. Jag inspirerades lite av Ensam Hemma när jag inredde. Inte att mitt bygge är likt på något sätt, men om man tittar på interiörerna i filmen så är det en genomgående julfärgad palett i hela huset (allt är rött och grönt på insidan), så jag gjorde likadant.

Så slutligen matsalen fullt utsmyckad. Där skulle man vilja äta julbord! Jag lyssnade på julmusik när jag inredde, så julkänslan var verkligen på topp kan jag meddela och nu längtar jag tills jag själv kan börja julpynta på riktigt. Om det är något av objekten ni själva skulle vilja ladda ner, så får ni hojta till!

Är det fler som byggt eller inrett julhem i Sims?

2 kommentarer:

  1. Oj vad fint du har fått till det; man känner igen din julstil😁. Jag har aldrig varit lockad av Sims men jag har en systerdotter som nog har spelat alla möjliga varianter i över halva sitt liv skulle jag tro😁. Vad fint att det numera finns gratis varianter att tillgå, speciellt i dessa dyra tider...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommentaren är från Annie, våran lilla julvrå. Så irriterande att min Google adress inte kommer upp😬😬😬

      Radera