lördag 24 november 2012

En Sockerbagare Här Bor I Staden


Detta står på schemat idag. Så underbart gott det ska bli. Det blir första gången jag bakar bullar i den här lägenheten så det ska bli intressant att se hur det går då mitt kök är så litet att det helt saknar arbetsyta, så det får bli lite omlott och provisoriska lösningar. Men det ska nog gå bra. Jag är uppväxt med Kesella i saffransdegen, vilket gör att bullarna blir oerhört saftiga och så mycket godare. De färdiga lussebullar man köper har inte använt sig av Kesella kan jag säga och de går inte ens att jämföra. Under min uppväxt brukade vi alltid baka lussebullar av den vanliga sorten till första advent, för att sedan till Julafton baka en gång till och då göra flätor, Prästens hår och sådant. Och degen som blev över gjordes det kanelbullar på. Saffranskanelbullar är oerhört goda så ett tips där till er som inte har provat det!


Nu har det kommit upp lite mer julpynt i fönstret och det är verkligen jättemysigt att sitta här i skymningen till skenet från granen, stjärnan och ljusstaken. Det tindrar verkligen och sprider förhoppningsvis lite julkänsla till mina grannar över gatan som inte har börjat pynta än. Mina nya julgardiner har också kommit på plats och vilken skillnad det blev med det varma, mustiga röda! Love it!

Det är lite frustrerande att flera inlägg jag har skrivit mitt på dagen eller runt middagstid inte visats på Julbloggar.se förräns mitt i natten då ingen ser dem. Jag undrar om det är hos Julbloggar felet ligger eller om det är Blogger som strular till det. Andras inlägg dyker upp efter någon timme eller så i feeden, men inte mina. Undrar vad det kan bero på?

6 kommentarer:

 1. Gud vad mysigt det ser ut med ljusstaken på plats! Jag ska också börja julbaka denna veckan! finns inget godare än nybakade lussebullar!

  SvaraRadera
 2. Jättemysigt med ljusstaken och stjärnan! Vilken varm och härlig känsla man får :)

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt mysigt ut i ditt fönster! :)
  Och vilken fin design på bloggen du har, gjort själv? :)

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag ”gissar” att du gillar julen... :) … så jag tänkte bara informera om att det i år finns en julkalender producerad oberoende av SVT.

  Jag har varit med och gjort den, och kalendern kommer du hitta på www.24dagar.se.

  Om du tycker det verkar intressant så får du gärna tipsa dina läsare, andra julälskare i din närhet, barn, föräldrar... Ja, alla som kan tänkas vara intresserade. :)

  Hoppas du tycker det verkar intressant. Ha det fint! :)

  SvaraRadera
 5. Så mysigt! :)

  Jag har samma problem, det kan ta mellan 3 - 6 timmar innan mina inlägg syns, jättetråkigt! :( Men jag går iaf alltid igenom alla de julbloggar jag inte läst sedan dagen innan, så även de som dyker upp runt midnatt läses av mig iaf! ;P

  SvaraRadera
 6. @Liza - Tack, ja visst blev det mysigt! :) Julbak är det underbaraste som finns. Hoppas det blir bra! :)

  @Min Vintersaga - Tackar så mycket, tycker själv stjärna och ljusstake ihop blir så fantastiskt mysigt.

  @Christmas Wishes - Åh tack så jättemycket. Japp, har designat bloggen själv. :D

  @Elin - Så kul att fler går igenom alla sidor som man har missat, gör det själv! Men tråkigt att det tar sådan tid för inläggen att visas.

  SvaraRadera