onsdag 14 november 2012

Krimsigare Krams

I lördags var jag och såg Henrik Schyffert och Fredrik Lindströms fantastiskt hysteriska show "Ljust & fräscht" i Umeå, som ju handlar om svenskars inredningsmani, trendkänslighet och minimalistfrossande. Sällan har jag haft så roligt under en föreställning. Jag hade träningsvärk i kinderna efteråt och ögonen var alldeles röda av tårar för att jag hade skrattat så mycket. På fredag har jag biljett till Johan Glans "World Tour of Scandinavia" turné och det blir nog minst lika kul där. Om ett gott skratt förlänger livet lär jag nog bli odödlig efter den här veckan. Men för att koppla det till julen som den här bloggen trots allt handlar om, så slog det mig under Ljust & fräscht-showen hur mycket det påminde mig om ett inlägg jag skrev här för två år sedan, om jultrender som kan läsas här.


Jag har ju som sagt förfasat mig över den svart/vita trenden som fortfarande härjar, om än i mindre utstreckning, men för ett år sedan började en annan trend smyga sig på som nästan är ännu galnare och helt klart fulare, nämligen amerikanskt kitsch. Har ni också märkt det? Vem kom på grejen med att lansera glansiga julgranspynt i skrikiga färger föreställande cupcakes, läppstift, mobiltelefoner, klackskor och annat vedervärdigt tingeltangel. Svenskar är ju lite knäppa ändå när det gäller mycket, men framför allt när det gäller jultrender. Det är som om det inte finns något mellanting mellan minimalistiskt superstilrent och smaklöst krimskrams. Var har allt klassiskt julpynt i guld och rött tagit vägen?

2 kommentarer:

  1. Jag håller med om de fula nya julsakerna! Usch och fy så fult det är, jag tycker det ska vara gammaldags, inte allt nytt i alla dess färger.

    SvaraRadera
  2. Ja men eller hur! Så otroligt fult och "tacky". Bra att jag inte är ensam! :)

    SvaraRadera