fredag 16 november 2012

Låt Mig Få Tända Ett Ljus


Nu kan det få bli advent och första december bäst det vill, för nu ligger jag redo i startgroparna. Igår inhandlade jag det som syns på bilden (dock inte ljusstaken), nämligen datumljus, en ny fin ljusstake till datumljuset, mossa att ha i datumljusstaken, lingon och flugsvampar att ha i mossan samt kanalljus till adventsljusstaken. Nu är kanalljus inte det vackraste att ha i ljusstaken kanske, men jag är ganska tankspridd av mig och vill slippa stearinfläckar överallt. Det blev grön mossa istället för den vita som jag annars är van vid, men det fanns inte en enda förpackning vitmossa som såg fräsch och snygg ut. Adventsljusstaken gjorde jag i träslöjden på det glada nittiotalet och ska föreställa en grötslev. Inte världens snyggaste, men jag tycker det är roligt att använda det man har gjort. Och jag är nog ganska ensam om den i hela Sverige, ja förutom min kompis som gjorde en likadan.

Jag vet, de flesta brukar ha mossa i en adventsljusstake och det är jag också uppväxt med, men jag tänkte att det går ju lika bra att ha det i ljusstaken för datumljuset istället. :)

Elljusstaken och adventsstjärnan har testats och båda fungerar, så de är redo att sättas fram och hängas upp så fort det blir allmänt acceptabelt att börja julpynta. Nu fattas bara lussebullar, men jag får dra igång ett bak om en vecka eller två. Känner ni det? Nu börjar det närma sig på riktigt!

5 kommentarer:

  1. Fina grejer du fått tag på! :) Och ja, jag känner absolut att det börjar närma sig, fast jag är rädd att tiden kommer att gå för fort. Så förhoppningsvis kanske det blir att bara lussebullar i helgen.. får se hur det blir med det :)

    SvaraRadera
  2. Tack! :) På något vis räcker tiden aldrig riktigt till, hur man än anstränger sig. December skulle behöva vara två månader lång, haha.

    SvaraRadera
  3. snyggt, en annorlunda ljusstake! Min är gjord av spikar :)

    SvaraRadera