onsdag 30 oktober 2013

Julemust & Juleskum

Jag köpte hem en flaska Julmust Exklusiv från Nyckel-bryggerier igår, den första julmusten jag dricker för säsongen faktiskt, men blev faktiskt inte särskilt imponerad. Jag hade kanske lite för höga förväntningar, då det stod så fint och inspirerande på etiketten. Det var absolut inget fel på själva smaken, den var god, men musten som sådan kändes nästan halvt avslagen. Nu vet jag inte om jag kanske råkat få med mig den enda flaskan där det blivit något fel med kolsyran, eller om det helt enkelt ska smaka så, men jag tyckte inte om det eftersom det var som att dricka en julmust som stått framme några timmar. Visserligen tog det väl ett par minuter efter att jag hällt upp musten i glaset till att jag smakade på den, men det bör ju ändå inte ha blivit avslaget under den korta tidsperioden.
Idag fick äntligen en påse Knäck-Juleskum följa med mig hem och till skillnad från julmusten så gillade jag dem skarpt. Jag älskar Juleskum och alla smaker de hittills släppt har varit jättegoda, så jag visste att även knäcksmaken skulle leva upp till de höga förväntningarna! Jag kan dock inte säga om de smakar knäck i synnerhet eller bara kola i största allmänhet, men det tycker inte jag spelar någon roll då de ändå var så goda. Så jag rekommenderar dem verkligen till er som ännu inte provat dem. Nu har jag som sagt fullt upp med att packa, städa och planera inför morgondagens Storbritannienresa. Det kommer att vara en lång färdväg och jag kommer att vara "on the run" i 13-14 timmar. Jag kommer att flyga Umeå-Stockholm-München-Manchester och sedan tåg från Manchester upp till Paisley, med byte i Glasgow. Med julmusik i lurarna kommer det nog kännas lättare.

6 kommentarer:

 1. Jag har fortfarande inte smakat knäcksmaken, har tänkt att jag ska hålla mig lite men nu när alla säger att den är så god tror jag inte att jag kan vänta :)

  Vilken resa du ska ge dig ut på, jag blir nervös bara jag hör om alla byten haha! Hoppas allt går bra och att du får en fin resa!!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja smaka Juleskum med knäck men har bara hittat (och ätit, såklart) originalet och de chokladdoppade hjärtana...

  SvaraRadera
 3. åh, sån juleskum vill jag också svara!

  SvaraRadera
 4. Jag är så nyfiken på att prova dom skummen! Dock har ingen butik här i närheten dom, har letat som en tok! :)

  SvaraRadera
 5. Juleskum med knäck är ju så goda :-) Och julmust slinker ju alltid ner ;-)
  Hoppas du får en trevlig resa då :-)

  SvaraRadera