söndag 13 oktober 2013

Presentation

Sen som alltid hoppar jag på presentationståget så här på efterslänten. Men bättre sent än aldrig! Jag heter alltså Anna, fyller 30 inom en snar framtid (hjälp!) och bor vid Västerbottenskusten sedan ett år tillbaka. Är dock född och uppvuxen i Stockholm. Jag går min tredje termin på Ämneslärarprogrammet (åk 7-9) vid Umeå universitet, och kommer att bli engelsk-, historie- och religionslärare när jag är klar, med engelska som huvudämne. Jag bor ensam i en mysig lägenhet med gott om plats, dock ett alldeles för litet kök.

Jag åker alltid ner till föräldarna i södra Sverige och firar jul hos dem varje år, och brukar stanna ett par veckor för att riktigt få ut så mycket julmys som jag bara kan. Då jag alltid ser till att komma dit några dagar innan julafton så är jag delaktig i deras julstök och det är jag som julpyntar där. Pappa är julbakstokig och är den som ser till att alla degar blir gjorda och utbakade (alltid egen pepparkaksdeg), att all julmat blir tillagad. Mamma är julstädstokig och är den som ser till att huset är rent från topp till tå. Och så jag då, den julpyntstokiga som springer efter och pyntar där mamma har städat. Detta system borde vara optimalt om det inte vore för att det de andra brinnar mest för inte är lika viktigt för en själv. För pappa kan det lika gärna vara halvstökigt och halvpyntat, bara maten och kakorna är gjorda. För mamma kan det lika gärna vara halvpyntat och färre kaksorter, bara huset är städat och för mig kan det lika gärna vara halvstökigt och färre julbordsrätter och kakor, bara huset är pyntat. Så frustration uppstår i alla fall varje år, men det hör väl till. :)

Jag har varit jultokig ända sedan jag var liten och det har bara eskalerat med tiden. Under tonåren gjorde jag som en julvideodagbok flera år i rad, där jag började filma i oktober någon gång och gjorde små inlägg om hur många dagar det var kvar till första advent, respektive julafton och under December så videodokumenterade jag vartenda julstökande, julbakande, julpyntande, osv. Som jag skrev så är det framförallt pyntet som är viktigast för mig - det måste se ut som jul helt enkelt och så har det alltid varit. Här kan ni läsa om hur den perfekta julen ser ut i mitt huvud och vad som präglar hur mina jular bör se ut.


När jag inte frossar i julkänsla så älskar jag att läsa, se på film/serier, spela sällskapsspel, lyssna på musik, fotografera och pula med bilder i datorn. Resa är något jag älskar att göra och har lyckats ta mig utanför Sveriges gränser åtminstone en gång per år, varje år sedan 1997 trots ständigt knapert med pengar. Jag har varit i alla Sveriges 25 landskap och i 12 av USA:s delstater (målet är alla även där). Jag är ett fan av allt nördigt och geekigt (som exempelvis fantasy, superhjältefilmer och tidsreseskildringar). Jag tycker om allt som är viktorianskt/oscarianskt, steampunkigt eller gotiskt och tycker minimalism är det fulaste som finns, vilket jag tror märks i mitt julpyntande.

8 kommentarer:

 1. Så trevligt att få lära känna dig lite bättre! Ser fram emot att följa din blogg i jul =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Då hoppas jag kunna leva upp till förväntningarna. :)

   Radera
 2. Svar
  1. Ja men alltid kul att få en ansikte på folk tror jag, och att få lära känna bloggaren lite mer, annars blir det lätt så anonymt. :)

   Radera
 3. Kul att få veta mer om dig, jag älskar också att pynta men även att baka. Dock inte att städa men jag vill ha det gjort så det är lika bra att hugga i..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men visst, det är ju inte så att jag vill ha ett bombnedslag omkring mig på julen heller, så städa måste ju göras, men det får liksom inte gå före pyntandet. ;)

   Radera
 4. Vad roligt att veta vem personen bakom bloggen är!

  SvaraRadera