söndag 4 november 2018

Årets Första Julförberedelse

Idag har jag pysslat lite med att sätta ljus i några av mina julljusstakar. När jag växte upp hade vi alltid en julförberedelselista varje år, där varje datum fram till julafton hade en egen rad fylld med de julförberedelser som behövde göras (men också övriga aktiviteter och ärenden, som en kalender). Eftersom en hel del julförberedelser alltid börjar i november inför advent, och eftersom det aldrig skadar att vara ute i god tid för att undgå att allt sparas till december, utgick alltid vår julförberedelselista från Allhelgonahelgen och framåt. Så Allhelgona har alltid känts som startskottet för den stundande julen för mig.

Därför tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att hedra vår gamla julförberedelsetradition med att just ägna Allhelgonahelgen åt lite julförberedelser. Några av mina julljusstakar behövde nya ljus sedan förra julen, men så har jag ju också fått hit några ljusstakar från min farmors dödsbo som jag inte haft ljus i alls förut, så tyckte det kunde vara en liten mysig aktivitet att ägna sig åt. Ljusstakarna åkte sedan tillbaka in i skåpet där de annars förvaras resten av året, men nu behöver jag ju bara ställa fram dem när det blir dags att pynta om några veckor. Enkelt och smidigt!

Har ni påbörjat lite julförberedelser ännu?

6 kommentarer:

 1. Vackra stämningsfulla ljusstakar <3
  Jodå,, lite smått har jag börjat med julförberedelserna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mare! :D Vad kul!! Man känner hur det närmar sig.

   Radera
 2. Vilka härliga ljusstakar :)
  Är egentligen inte igång med några julförberedelser ännu mer än allt som rör sig i huvudet. Har börjat planera lite smått och det är också mysigt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Men planering är ju också en viktig del av julförberedelserna, så nog skulle jag säga att du är igång. :)

   Radera
 3. Så fint! Jag har inte börjat än. Jag brukar börja i november och tänker att om allt är klart i november så kan jag ägna december åt att bara njuta av allt. Men förra året kände jag att det blev lite trist. Jag saknade att julgreja i december. Vi får se hur det blir i år. Jag behöver nog lite tid mellan halloween och julförberedelser :D

  Ha en fin dag!
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo kan förstå om man vill ha lite andrum emellan, så att säga. Det är bara jag som är knäpp och tänker på julen året om, haha. Vill ju också självklart ha en del julgöra i december också, men brukar ta en del i november för att sprida ut det. :)

   Radera