fredag 23 november 2018

Ljusglorior

Jag är uppväxt med att alltid ha haft ljusglorior på julgransljusen, de så kallade Mariagloriorna (eller stjärngloriorna) i plast. Vet inte hur vanligt förekommande de är nu för tiden, minns inte att jag ens såg dem hemma hos någon kompis som barn. Men för oss har de alltid varit ett måste. Tycker de bidrar till ett sådant vackert, strålande, glänsande sken från julgransljusen och de gör sig fantastiskt bra på kort dessutom. Det finns ju andra sorters glorior också, inte minst de stjärniga i mässing som täcker själva lampan på ljuset. Lustigt nog har jag aldrig känt något behov av att ha ljusglorior på adventsljusstakarna.

Jag äger inga ljusglorior till min egen lilla gran än, vilket är något jag skulle vilja skaffa. Tycker skenet från ljusen blir så platt och tomt på något sätt utan ljusglorior, att det är något som saknas, men det är väl för att jag är så van att se julgransljus med just glorior. Jag har inte dykt på några i affärerna här, men har sett att de finns på nätet (Konstsmide tillverkar dem fortfarande), så det får väl kanske bli där. Vi får se.

Har ni något på julgransljusen eller adventsljusstakeljusen?

4 kommentarer:

  1. Har aldrig haft några ljusglorior varken på julgransbelysningen eller elljusstakarna men jag håller verkligen med dig om att det är jättevackert :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att man inte är ensam om att tycka de är fina!

      Radera