torsdag 10 oktober 2019

Höstdagar

Nu när hösten är i full sving och temperaturerna börjar krypa ner mot noll på allvar, börjar jag längta lite efter den första snön. Det måste absolut inte ligga kvar än, men de första flingorna för säsongen är ju alltid så sagolikt magiska. Det hjälper inte att det redan har kommit snö på flera håll runt om i landet, trots evig barmark här på Västerbottenskusten. Det närmaste vi kommit än så länge är ett tunt lager nattfrost några morgonar. Dock verkar det som om vi kanske får lite snöblandat i helgen. SVT Väder säger på lördag, SMHI säger på söndag, så vi får väl se.

Dock får man inte glömma bort att njuta av hösten i all snölängtan, eftersom det är nu den är som bäst. Färgsprakande löv överallt och härligt krispig frisk luft. Det är lätt att snöa in sig på julen (hehe) när man driver en julblogg och hela tiden ha fokuset på allt det underbara och härliga som komma skall, och därmed försumma nuet och stunden lite grann. Därför tänker jag se till att passa på ännu mer att njuta av denna fantastiskt mysiga årstid som hösten faktiskt är, medans den fortfarande håller på.

Fånga hösten, helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen vackert med hösten men jag har aldrig varit någon som direkt höstpyntar. Jag tar fram lite murriga textilier men så mycket mer blir det inte. Jag bara längtar efter att den ska bli kallt så jag kan ha på mig mössa och vantar och snö så det blir vackert ute. För att inte tala om hur mycket renare det blir inomhus på golven på vintern när man slipper alla höstbarr och skräp som hundarna drar med sig in på höstpromenaderna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert! Men nej, jag höstpyntar inte direkt heller. Jag har en Halloweenlykta, men det är allt. :)

   Radera
 2. Älskar hösten med alla dess färger och att man kan börja ta fram massor med ljus att tända plus en gosig filt att ha på sig.

  SvaraRadera
 3. Visst kan hösten vara magiskt vacker, idag har vi en solig söndag och det fullständigt sprakar med alla färger :)

  SvaraRadera