onsdag 30 oktober 2019

Äntligen Snö

De första snöflingorna föll redan den trettonde oktober, men de var ytterst få och hann knappt lägga sig på marken förrän de började smälta bort. Sedan dess har det snöat vid ett par fler tillfällen, men så lite att jag snarare skulle kalla det för snöfläckar på marken än ett snötäcke. Men som vintrig julälskare tar man ju allt man kan få i snöväg, även om det varit knapert. Bara att det faller snöflingor från skyn gör ju att man blir alldeles varm inombords och fylls med julstämning. Men, så äntligen föll det riktig, tjock kramsnö för ett par dagar sedan som det blev ett riktigt snötäcke av, och som dessutom låg kvar! Som jag har väntat!

Inte nog med det, igår så snöade det ännu mer och det riktigt virvlade i luften av snöflingor. Så härligt att promenera i och höra knarret från kängorna, samtidigt som snöflingor lägger sig i håret. Eftersom termometern växlar mellan plus och minus runt nollstrecket och inte bestämt sig än om det är vinter, så antar jag att mycket av snön kommer smälta den kommande veckan. Men just idag, just nu, så är lyckan total.

Har ni fått snö än eller har ni barmark?

6 kommentarer:

 1. Så vackert! Vi har också snö nu och jag njuter så länge det varar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, underbart! <3 Tyvärr är allt borta nu, men som sagt det var kul så länge det varade.

   Radera
 2. Åååhhh vad mysigt!!! Jag längtar såå mycket efter snö men ännu inget...men det är i alla fall runt nollan så det finns hopp om att det kan komma...i alla fall någon dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du också får mer snö snart! Det försvann här efter ett par dagar redan tyvärr. :(

   Radera
 3. Så mysigt det ser ut <3 Här hos oss är det fortfarande barmark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! <3 Förhoppningsvis får ni lite snö längre fram, ni också.

   Radera