söndag 22 november 2020

En Vecka Kvar

Tänk att det bara är en vecka kvar till första advent. Inte klokt vad den här hösten har rusat fram tycker jag, det var ju oktober alldeles nyss. Jag vet inte hur ni känner, men efter det här mörka och dystra året är jag redo att gå fullt in i julen redan nu. Förhoppningen är att börja julpynta lite grann idag, och sedan fortsätta under veckan som kommer så att man är redo för nästa helg och adventsmyset.


Det här var den sista bilden jag tog på mitt julpynt i januari innan det var dags att plocka bort allting, och nu är vi där igen. Kan inte fatta att jag åter snart får njuta av allt detta vackra och härliga i mitt hem. Det är ju för underbart! Det blir dock ingen gran klädd idag, men senare i veckan förhoppningsvis. Det verkar inte som jag är ensam om att vilja kicka igång julen på en gång, jag tror det är många som behöver något positivt och vackert att ägna sig åt ett tag framöver. Något som är normalt, när allt annat är så onormalt.

Det är ju mycket som kommer vara annorlunda även i jul detta år för de flesta. Man kanske inte kan träffas som vanligt, eller göra alla juliga aktiviteter man är van vid. Jag går nu och hoppas så innerligt att det inte kommer utfärdas ett totalt reseförbud i jul. Jag har inte träffat min familj sedan i januari, och att inte få se dem i jul och fira jul hos dem som vanligt skulle knäcka mig. Jag kan inte tänka mig något mer deprimerande än att få sitta helt ensam på julafton, hundratals kilometer från mina kära. Jag tror den mentala hälsan är något man också måste väga in i det hela på något vis. Men nog om det nu, det är ju några veckor kvar tills jag måste börja oroa mig för eventuella förbud, och fram tills dess ska det i alla fall julas på av hjärtans lust.

Har ni börjat pynta lite än?

3 kommentarer:

 1. Åh nej, hade inte tänkt på att du måste resa för att ta dig hem till jul..! Hoppas VERKLIGEN att du kan få vara med din familj till jul. Jag har varit själv på julen när jag bodde i England och det är ingen höjdare, även om det går det med på något sätt. Nu är jag så OTROLIGT tacksam att jag har hundarna här hemma så vad som än händer kommer jag inte vara HELT själv den här julen <3.
  Jag hoppas ju på att kunna träffa min pappa till jul, så jag håller också tummarna att folk sköter sig så att vi slipper ett totalt reseförbud över julen...!
  Jag är glad för din skull att du i alla fall kan njuta av det juliga och finna tröst i det <3. Ta hand om dig <3

  SvaraRadera
 2. Åh, hoppas verkligen, verkligen att du kan resa till din familj i jul! Jag håller mina tummar och tår för att läget blir bättre hos er; där jag bor är smittläget rätt lugnt nu efter att ha varit allvarligt i oktober. Det finns hopp!

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för att du kan resa hem <3
  Själv håller jag på att bearbeta att min äldsta dotter inte kan göra det (314 mil totalt fram och tillbaka), det blir första julen utan henne så klart att det känns jobbigt för oss alla. Vi kan heller inte träffa min pappa som är dubbel riskgrupp... Jag försöker att fokusera på det positiva att vi kan prata med dem via skype och att jag helt säkert får ha 2 av 4 barn hemma och förhoppningsvis 3 beroende på hur läget är. Men jag lider med alla som tvingas sitta helt ensamma över julen ;(

  SvaraRadera