måndag 30 november 2020

När Första Ljuset Brinner...


Så kom då äntligen adventstid till mitt ensamma hus. Det kändes så fint och mysigt att få tända första ljuset. Julmusik strömmade ur högtalarna och julstämningen var på topp kan jag säga. Underbart och ofattbart att julen faktiskt nu står för dörren och årets mysigaste månad är i antågande. I år och de kommande två åren är sådana där bra år för oss julälskare, när advent redan börjar i november. Det blir liksom fler juldagar då känns det som, mer tid för julmys. Värst är ju de åren när första advent inte är förrän den 3:e december och fjärde advent på julafton, vilket 2023 tyvärr kommer bjuda på. Men den dagen den sorgen, det är ju långt dit.

Jag ligger lite efter med en del av pyntningen, men hoppas få tid och ork till det de kommande dagarna, så att jag kan bjuda på lite fler bilder. Är ni sådana som tänder på adventsljusen under hela veckan, eller enbart på själva adventssöndagarna? Jag tillhör den senare sorten, och så även min familj. Jag tycker om att få till en så snygg och jämn ljustrappa i adventsljusstaken som det bara går. Min farmor däremot brukade tända under hela veckan, och där blev det snarare en lustiga huset-trappa med olika längder kors och tvärs. Men det är ju en smaksak, eller vad man kanske är uppväxt med som avgör hur man själv brukar göra.

Jag önskar er en bra start på denna första adventsvecka!

2 kommentarer:

  1. Jag måste erkänna att jag inte har en adventsljusstake i år... Jag brukar tända den på första advent och sedan blir det inte några fler gånger...och så har jag dåligt med plats för allt jag vill ha framme till jul...så i år fick adventsljusstaken vara kvar i jullådan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan känna igen mig i det där, fast för mig gäller det datumljus. Jag älskar idén och traditionen med datumljus, men jag glömmer alltid bort att tända så de senaste åren har jag skippat det helt. Adventsljusstake är ju inget måste liksom, du har säkert så mycket annat fint pynt framme. <3

      Radera