torsdag 15 september 2022

Årets Första Jullista

Den första jullistan som jag dykt på för årets bloggsäsong kommer från Sofies Julblogg, så tack för den! Jag bjuder dessutom på ytterligare en liten förhandstitt på den kommande julbildsbomben från förra julen.

Vad ser du fram emot den här julsäsongen?
Allt som vanligen hör julen till för mig. Har inget särskilt nytt i åtanke, utan ser bara fram emot allt juligt som kommer. När julsaker börjar dyka upp i alla butiker, när man börjar kunna se julbelysning här och där, när julreklamerna börjar visas på TVn, när julmusik börjar spelas vart man än går. Alla de där små jultecknen som fyller en med så mycket mysig julkänsla och man verkligen känner att julen är på gång.

Tre saker du vill göra innan 1 december?
Nummer ett är givetvis att julpynta. Jag kör ju allt på en gång innan första advent så att jag kan njuta av julen full ut hemma hos mig hela december, innan det blir dags att fara till föräldrarna och fira jul där.

Nummer två är att besöka någon av second hand-butikerna i kommunen, eftersom de alltid brukar ha billigt och fint julpynt där från och med oktober ungefär. Eftersom jag ändå inte tycker om de senaste årens jultrender, och ofta har ont om pengar, så är ju gammalt och begagnat julpynt perfekt för mig.

Nummer tre får bli att se någon julfilm. Det blev lite dåligt med det förra julen, så får ta igen det i år.

En ganska ny tradition du gärna vill föra vidare?
Det skulle nog vara vårt gottbord som jag skrivit om tidigare. Traditionen har i sin nuvarande form lite drygt ett årtionde på nacken, men det var inte alls något jag växte upp med (jag var redan i vuxen ålder när vi började med traditionen), och nu skulle jag inte kunna vara utan den. Har redan börjat samla på egna skålar.

Tre julrelaterade ätbara grejer du gärna fått hemlevererade i helgen?
Nygriljerad julskinka (som fortfarande är varm från ugnen), Jönssons frestelse och knäck. Mums!

Vilken jullåt fick/får inleda julsäsongen och när?
Kunde inte motstå frestelsen att sätta på min julspellista nu för ändamålet, och den första låten som slumpmässigt spelades blev den härliga "Here We Come A-Caroling" med fantastiska Blackmore's Night.


Det var en trevlig liten jullista att börja bloggsäsongen med. Fyll i den själva vetja om ni inte redan gjort det!

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig bild <3 ser fram emot julbilderna från dina föräldrars hem <3

    SvaraRadera